AeroMobil – mașinile zburătoare devin realitate

AeroMobil

Viitorul în transporturi începe azi. Nu mai puțin de 40 de ingineri au lucrat la dezvoltarea unei mașini care se poare deplasa pe șosele și în aer. La aterizare, vehiculul își pliază aripile ca să aibă loc pe o bandă de rulare.

Cu experiență în construcția de supercaruri și aeroplane, specialiștii au construit un vehicul care ne scapă de blocaje. “Zboară în orice condiții meteo”, își laudă producătorul creația cu volan de mașină și manșă de avion.

“Cel mai recent AeroMobil reprezintă tehnologia inovatoare și are spate ani mulți de experiență în CV-urile unor ingineri din aeronautică și construcții auto. Noi am conectat ingineria aviatică și industria auto cum nimeni nu a făcut-o înaintea noastră”, se laudă fondatorul companiei, Juraj Vaculik.

AeroMobil

AeroMobil propune mașina zburătoare care scurtează călătoriile de până la 1000 de kilometri, eliminând nevoia de a schimba mijloacele de transport. Motorul său poate oferi o autonomie mai mare ca a multor elicoptere civile și drone. Are o viteză maximă de 160 km/h la sol și de 360 km/h în aer. Pe șosea, are nevoie de 10 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Decolarea și aterizarea însă, le complică însă viața celor aflați la bord. Pentru a se ridica de la sol, în funcție de numărul de pasageri și de bagaje, are nevoie de o pistă între 397 și 595 de metri.

AeroMobilul vine echipat cu parașută, centuri de siguranță și airbag-uri și se transformă din mașină în avion în doar 3 minute.

Adaugati comentariu