Prima mașină zburătoare din lume a decolat

Balon mașina zburatoare 2

Aceasta este prima mașină zburătoare din lume. Are un mijloc de propulsie inedit: un balon cu aer cald. Vehiculul de origine sovietică, Oka, a fost ridicat în aer pe post de nacelă. Șoferul se afla la volan în momentul desprinderii de sol.

Balonul cu aer cald și mașina-nacelă s-au ridicat la o altitudine de 25 de metri. Oka, produsă de VAZ, cântărește 625 de kilograme, dar chiar mai puțin în momentul zborului, pentru că artizanii cascadoriei au scos din ea scaunele și chiar geamurile, pentru a o face mai ușoară. Au rămas însă, motorul și suspensiile, necesare pentru o aterizare cât mai ușoară.

Balon mașina zburatoare 3

Curajosul zburător și prietenii săi din Novosibirsk nu s-au bucurat prea mult de ispravă. După ce au văzut filmarea pe YouTube, autoritățile i-au sancționat pe cei care au pus cascadoria la cale. Aceștia au scăpat însă ieftin: au primit o amendă 6.700 de ruble (aproximativ 100 de euro) pentru violarea spațiului aerian și pentru încălcarea normelor de zbor.

Procurorii cer ca tribunalul din Novosibirsk să-i interzică proprietarului utilizarea balonului până când acesta nu va primi un aviz medical, un brevet de pilot și documentație corespunzătoare pentru pilotarea echipamentelor ușoare de zbor.

Adaugati comentariu