15 mașini, protagoniste de film, se reunesc la Mega Mall într-o expoziție de poveste prezentată de Mașinistul

Mega Mall

Iubitorii universului auto se vor bucura perioada aceasta de întâlnirea cu 15 mașini iconice în cadrul expoziției „Mașini din filme” din Mega Mall. Din 20 mai și până pe 5 iunie, vizitatorii centrului comercial vor putea să admire cele 15 mașini de film într-un tur al celor mai cunoscute producții cinematografice, de la celebra trilogie „Back to the Future”, la cunoscutul “Seinfeld” și până la „Gone in 60 seconds”, sau la comedia românească de succes „Două Lozuri”.

Expoziția este prezentată la nivel de exponate și informații de Alin Ionescu (Mașinistul), jurnalist și creator digital de povești din industria mobilității.

Mașinile, personaje principale de mobilitate din filmele preferate

La Mega Mall vizitatorii pot descoperi 15 dintre cele mai cele mai celebre mașini clasice, asemănătoare sau identice cu cele din filmele menționate:

 • DeLorean DMC-12, celebra mașină a timpului din trilogia „Back to the future”,
 • Volkswagen Beetle (1963), broscuța Herbie din „The Love Bug”,
 • BMW Z3 (1997), mașina lui James Bond din „GoldenEye”,
 • Citroen DS (1972) din serialul „Mentalist”,
 • Willys Jeep M38A1 din serialul satiric „M*A*S*H”,
 • Mini Cooper (1990), una dintre mașinile de evadare din „The Italian Job”,
 • Mercedes-Benz W116 (1974), automobilul cu care s-a filmat scurtmetrajul „C`etait un rendez-vous”,
 • Chrysler LeBaron (1986) din îndrăgitul serial „Seinfeld”,
 • Dacia 1301 din comedia românească „Două Lozuri”,
 • Citroën 2CV6 (1989) din seria „Jandarmul” cu Louis de Funès,
 • Pontiac Firebird (1988) din „Cobra Kai”, dar și o rudă mai civilă a celebrului KITT,
 • Trabant 601 (1986), mașina în care o familie vizitează Italia în „Go Trabi Go!”,
 • Ford Mustang (1968) din thriller-ul de acțiune  „Gone in 60 seconds!”,
 • Ford Mustang Mach 1 (1969) din seria „John Wick”,
 • Mercedes-Benz 560 SL (1988) din serialul „Dallas”.

Mega Mall

Cap de afiș este, fără dar și poate, este DeLorean, un automobil care a primit statutul de legendă după apariția în celebra trilogie „Back to the future”. Chiar dacă modelul în sine are o poveste controversată, reprezentând una dintre cele mai mari dezamăgiri din întreaga istorie a automobilului, transformarea lui într-o mașină a timpului l-a făcut să devină unul dintre cele mai dezirabile și colecționabile vehicule din lume. Exemplarul prezentat în expoziție face parte din galeria Țiriac Collection și este unicat în România.

Mașinile personajelor sunt și ele parte din poveste.

De exemplu, în cazul Seinfeld, mașina aduce intriga unuia dintre cele mai vizionate episoade. Mașina din film face parte din cea de-a doua generație a seriei LeBaron (1982-1988), care a schimbat complet abordarea față de predecesoarea sa. Cu dimensiuni mult diminuate și cu o platformă tehnică care folosea exclusiv motoare cu patru cilindri în linie și tracțiune față, LeBaron devenea astfel cel mai accesibil model din gama Chrysler.

Și filmele franceze celebrează mașinile. Astfel, pe lângă prestația inconfundabilă a lui Louis de Funès, o altă constantă a filmelor din seria „Jandarmul” sunt scenele spectaculoase în care apare legendarul automobil franțuzesc Citroën 2CV. Particularitățile unice ale mașinii, precum suspensia extrem de flexibilă care îl face să se încline dramatic pe viraje și interconectarea roților față-spate de pe fiecare parte, o soluție menită să îi confere o ținută de drum extrem de confortabilă pe drumurile cu denivelări, transformă toate scenele în care apare câte un Citroën 2CV în momente extrem de amuzante. În plus, simplitatea tehnică și robustețea îi permit să continue rularea chiar și după o serie de accidente în care caroseria este decimată treptat, culminând cu ruperea mașinii de la jumătate.

Multe dintre filmele românești au avut drept protagoniste mașinile. De exemplu, Dacia 1301, personaj principal în comedia „Două Lozuri” poate fi admirată în cadrul expoziției.

Tururi ghidate la fiecare final de săptămână

În fiecare sâmbătă și duminică, între 15:00 și 19:00, din oră în oră, cei ce vor să afle povești detaliate despre exponate, sunt invitați să participle la tururile ghidate gratuite coordonate de Mașinistul. Participarea se face pe bază de înscriere printr-un mesaj privat pe paginile de Facebook și Instagram Mașinistul.

Expoziția poate fi vizitată gratuit, pe culoarele de la parter și nivelul 1 ale centrului comercial.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul https://megamallbucuresti.ro/ sau pe pagina de Facebook Mega Mall.

Adaugati comentariu