Ce mașină de lux are cea mai mare valoare?

mașină
Mașinile de lux nu sunt cumpărate pentru utilitatea lor și nu sunt alese de conducători auto comuni. Totodată, acestea nu sunt realizate în serie și nu au caracteristicile comune ale modelelor de mașini accesibile tuturor. Acestea sunt deosebite prin tot ceea ce înseamnă ele: aspect, tehnologii utilizate în realizarea lor, confort, calitate, conducători care să se bucure de ele.

De ce sunt cumpărate mașinile de lux?

Înainte de achiziția oricărei mașini, fie că este vorba despre o variantă de mașină de lux, fie că este vorba despre un model comun de autovehicule, este indicată verificarea acesteia cu ajutorul unui instrument precum carVertical. Cu ajutorul acestuia vei afla informații esențiale despre mașină și vei putea să îți faci o idee dacă mașina respectivă merită sau nu cumpărată.

Atunci când este vorba despre achiziția unei mașini de lux, și mai ales în regim second hand, lucrurile pot fi mai puțin evidente în ceea ce privește motivul pentru care o persoană ar face acest lucru. De regulă, oamenii cumpără mașini pentru utilitatea lor. Există, însă, și categoria celor pasionați de mașini, pentru care a deține o mașină deosebită, unică, este una dintre cele mai mari ambiții posibile. Astfel, mașinile de lux sunt achiziționate mai ales pentru dorința de a conduce o mașină unică, de a fi deosebit de ceilalți, de a avea acel model de mașină în care te simți altfel decât majoritatea.

Deși cu prețuri foarte mari, mașinile de lux sunt, de la an la an, la  mare căutare. Cei care își permit să cumpere astfel de mașini o fac mai ales pentru confortul pe care îl simt atunci când se află la volanul unui asemenea model deosebit.

Care este cea mai scumpă mașină de lux acum?

Estimată la o valoare de aproximativ 70000000 de dolari, mașina Ferrari 250 GTO este, de fapt, o piesă istorică reinventată în cel mai modern mod cu putință. În anul 1964, acest model de mașină a câștigat Turul Franței, fiind cea mai rapidă mașină din lume. Astăzi, aproape jumătate de secol mai târziu, aceeași mașină este considerată a fi mașina de lux cu cea mai mare valoare din lume.

Alte mașini de lux cu o valoare considerabilă

Ferrari Pininfarina Sergio este una dintre cele mai scumpe mașini, valoarea sa fiind estimată la aproximativ 23 de milioane de dolari. Aceasta a fost văzută pentru prima dată în Salonul auto de la Geneva în 2013.

Bugatti Veyron de Mansory Vivere este o mașină de lux, pentru al cărei confort este nevoie să plătești mai bine de 26 milioane de dolari. Aceasta este una dintre cele mai rapide mașini construite vreodată, fiind capabilă de o viteză de până la 406 km/h, puterea sa fiind de 1200 CP.

Nici Lamorghini nu se lasă mai prejos, iar la o valoare aproximativ la fel ca a celei de mai sus, modelul Sian ajunge la 819 CP, fiind cel mai puternic model de Lamorghini din toate timpurile.

Modele deosebite, cu prețuri pe măsură, mașinile de lux de acest fel reprezintă apogeul din industria automobilelor.

Adaugati comentariu