Căști MTB: pentru pasionații de mountain bike!

Mountain Bike
Mountain Bike este un sport caracterizat ca fiind o variantă de ciclism rutier, dar practicat pe pietre și alte soluri adverse.

Pasiunea pentru mountain bike este evidentă pentru cei care iubesc sporturile pe două roți si pentru care spiritul de anventură, adrenalina și senzațiile maxime sunt cele care le dau mereu aripi.

De câţiva ani buni, sătui de zgomotul şi poluarea automobilelor, mulţi dintre oameni s-au întors la obiceiuri mult mai ecologice şi relaxante (care sunt chiar o necesitate în vremurile astea), unul  dintre ele fiind mersul pe motocicletă. O parte dintre ei însă au încercat să combine acest lucru şi cu un peisaj frumos şi cu ceva adrenalină, iar de aici… montain bike!

Așa că, dacă această pasiunea îți stă la degetul mic al mâinii, un set de căști mtb este tot ce îți trebuie!

Pentru a intra în rândul acestor practicanţi de mountain-bike îţi trebuie în primul rând „obiectul muncii”, adică o motocletă şi apoi un echipament adecvat de protecţie. Există însă şi persoane care au făcut din mountain bike o adevărată pasiune şi participă în competiţii indiferent de vârstă şi, mai mult chiar, au reuşit să insufle aceeaşi dragoste de mişcare şi emoţie copiilor.

Există multe tentații după ce ți-ai luat un mtb. Îți dorești să o faci mai bună, mai ușoară, mai performantă. Vrei să participi poate la concursuri și de ce nu, să ajungi pe podium. Însă nu trebuie să uiți un singur lucru. Este suficient să te dai pe munte pentru a fi pasionat.

Mountain Bike este un sport caracterizat ca fiind o variantă de ciclism rutier, dar practicat pe șine de murdărie, pietre și alte soluri adverse.

A avut o popularitate crescândă pe care puținele sporturi le-au avut vreodată și astăzi este deja practicată în întreaga lume, de la profesioniști precum Cross Country sau doar pentru scopuri recreative și de descoperire precum în ciclism.

Când a apărut?

Acest mod a apărut în jurul anilor 50 / 60, pe măsură ce un grup de tineri cicliști au început să exploreze șinele și coborârile munților din California. Nu spunem că nimeni nu a condus niciodată o bicicletă de pe șosea, dar numai la acest punct a început să aibă un impact mai mare, generând astfel și primele modificări ale bicicletelor pentru practicarea acestui sport.

Numele care se remarcă în acest mod ca „părinții” Mountain Bike sunt Tom Ritchey și Gary Fisher, fiind primii care au început bicicletele Mountain Bike.

La inceput au inceput sa utilizeze cadre de croaziera (adesea vazute in Schwinn) si sa imbunatateasca franele, folosind si anvelope mai groase.

În prezent, ambele au mărci proprii ale acestui tip de bicicletă, devenind astfel referințe în acest mediu.

Tipuri de căști

Pentru un motociclist, este foarte important să fie echipat corespunzător o dată urcat în șa. În primul rând, orice pilot trebuie să dețină o cască de protecție, mai ales atunci când este atras de mountain bike. Pentru că pe piață există o largă diversitate de modele căști motociclete (căști sport, căști touring-sport, căști „deschise” sau open-face, modulare, enduro/cross, adventure, brain-cap), vă propunem să luați în considerare câteva aspecte pentru a face cea mai bună achiziție.

Căștile performante de regulă izolează termic și țin la distanță orice obiect mic care ar putea cauza daune, ca de pilda o bucățică de metal sau pietre. Din start, vă putem spune că varianta brain-cap, cea care acoperă numai calota craniană, o opțiune de altfel populară printre riderii de choppere, oferă cel mai mic grad de protecție. Având în vedere că acest model de cască protejează doar jumătate din zona capului, bărbia este supusă unui factor de risc mărit în caz de accident.

cască mtb, prin prisma materialului din care sunt fabricate, protejeaza mult mai bine capul riderului acoperă întreaga porțiune a cutiei criniene. Așadar, ajungi să călătoreșri în condiții de maximă siguranță.

Adaugati comentariu