Topul celor mai bune motoare din Romania

motoare

Topul celor mai bune motoare din Romania. Indiferent ca iti doresti o masina noua sau una second hand, unul dintre aspectele de care trebuie sa tii cont este fiabilitatea motorului. De-a lungul timpului s-au construit o multime de motoare, care mai de care mai interesante. Unele au fost controversate, altele au fost total nepotrivite pentru scopul lor iar altele au uimit prin fiebilitate.

Daca vrei sa te bucuri de un motor apreciat, cu o eficienta maxima, iti prezentam un top al celor mai populare 5 motoare din Romania si cateva masini pe care le gasesti.

Motorul BMW M57

Este un motor legendar, cu 6 cilindri in linie, care a fost produs intre 1998 si 2013. Are capacitati cilindrice generoase ( 2.5, 2.9 si 3 litri ) si un bloc motor realizat din onta sau din aluminiu. Motorul este foarte bine echilibrat si daca este exploatat corect poate rezista fara probleme pana la 500 000 de km. Printre masinile care ascund sub capota acest motor se numara BMW E39 525D, Opel Omega B, BMW E60 sau E51 si Range Rover L322.

Renault 1.4/1.6 MPI

Este un motor pe benzina care a avut un mare succes in randul posesorilor de Dacia. Este echipat cu tehnologii simple si utilizeaza un bloc motor din fonta. Produs inca din 1995, si-a demonstrat fiabilitatea pe masini care au rulat mai mult de 1 milion de km.  Este intalnit pe Dacia Logan, Dacia Sandero, Renault Clio II, Renault Megane, Lada Largus sau alte masini din gama lor.

Honda Seria K

Este un motor cu 4 cilindri produs inca din 2001, care foloseste tehnologii moderne prin care sunt reduse considerabil frecarile. Este unul dintre primele motoare controlate de computer si reuseste sa produca o putere de pana la 320 CP. Se gaseste pe masini precum Honda Civic Type R sau Honda S2000.

Renault-Nissan 1.5 dCi

Este un propulsor cu o cilindree de 1461 cmc, produs inca din 2001. Este produs in mai multe versiuni si asigura o putere de pana la 116 CP. Este intalnit pe modele de Dacia Logan, renault Clio, Renault Kadjar, Nissan Micra sau Nissan Almera.

Volkswagen Audi 1.9 R4

Este unul dintre cele mai faimoase motoare de pe piața. Acesta a reușit sa castige increderea unui numar foarte mare de soferi si se remarca printr-o putere maxima de 90 de Cai Putere. Este un motor intalnit pe numeroase modele de Audi, Ford, Seat sau Skoda, precum si pe Volkswagen Polo, Golf sau Bora.

Toate aceste motoare pot fi gasite pe masini second hand sau pe masini noi si garanteaza o fiabilitate foarte buna. Evident, pentru a te bucura de ele pentru o perioada cat mai lunga de timp este bine sa respecti cu strictete recomandarile producatorului si sa schimbi uleiul la timp. Cu o ingrijire corecta, oricare dintre aceste motoare poate rezista sute de mii sau chiar peste 1 milion de km.

Adaugati comentariu