Siguranță și fiabilitate: care sunt piesele și consumabilele auto pentru care nu poți face rabat la calitate

fiabilitate
Siguranță și fiabilitate: care sunt piesele și consumabilele auto pentru care nu poți face rabat la calitate. Mașina pe care o folosești zi de zi pentru a merge la muncă, pentru a te deplasa dintr-un loc în altul rapid, făcând astfel economii de timp considerabile în multe situații și obținând un confort ridicat, trebuie îngrijită în mod corespunzător și echipată cu cele necesare pentru o funcționare cât mai bună, de cât mai lungă durată.

Pentru ca aceasta să funcționeze cât mai bine, este nevoie de verificarea periodică a acesteia, nu numai atunci când constați că aceasta prezintă anumite defecțiuni. Atenție însă că uneori chiar este nevoie de alegerea celor mai bune piese sau consumabile auto pentru ca mașina să funcționeze bine și să nu stai cu grija unor eventuale defecțiuni care pot apărea.

Fiabilitate – Baterii de calitate pentru pornirea sigură a mașinii 

Una dintre cele mai frecvente cauze pentru care mașina nu pornește, mai ales în sezonul rece, este aceea a unei baterii prea slabe. Atunci când alegi o baterie auto (acumulator), trebuie să te asiguri că aceasta este una de calitate, pentru că doar în acest fel poți avea siguranța că mașina va fi alimentată cu curent suficient astfel încât să pornească și atunci când temperaturile scad foarte mult. O încărcare insuficientă a bateriei este una dintre cele mai întâlnite cauze ale unei baterii care nu funcționează, iar fără baterie, mașina ta nu va porni. Așadar, asigură-te că atunci când vine vorba de bateria mașinii, faci o alegere fiabilă care te va asigura de o utilizare prelungită.

Uleiul de motor pentru o lubrifiere optimă 

Unul dintre cele mai importante roluri pe care le are uleiul de motor este acela al lubrifierii pieselor metalice din componența motorului. Dacă piesele metalice nu ar fi lubrifiate, acestea s-ar uza sau s-ar putea bloca, ceea ce ar duce la nefuncționarea mașinii. Tocmai de aceea este important ca uleiul de motor pe care trebuie să îl schimbi sau să îl completezi periodic să fie unul de calitate, defecțiunile care pot apărea din cauza acestuia putând fi unele majore. De asemenea, asigură-te întotdeauna că nivelul de ulei al motorului este unul optim, astfel încât motorul să funcționeze corespunzător.

Anvelope de calitate pentru siguranță în trafic chiar și în condiții meteo nefavorabile

Mai ales în sezonul rece, atunci când carosabilul este acoperit cu gheață, zăpadă sau polei, dar și atunci când acesta este umed, este foarte important ca anvelopele mașinii să fie în stare foarte bună și de o calitate crescută, astfel încât mașina să adere foarte bine la suprafața pe care aceasta rulează. Pentru o siguranță crescută în trafic, anvelopele cu care echipezi mașina, indiferent de sezon, trebuie să fie de calitate, de dimensiunea potrivită și să respecte toate condițiile unor anvelope cu ajutorul cărora mașina poate rula în siguranță.

Fiabilitate – Curea de distribuție de calitate pentru prevenirea unor defecțiuni majore ale motorului 

Mașinile care nu au distribuția pe lanț au nevoie de înlocuirea periodică a curelei de distribuție. Aceasta este una dintre piesele extrem de importante ale mașinii, calitatea acesteia fiind importantă pentru prevenirea deteriorării supapelor sau pistonului, deoarece acestea pot duce la defecțiuni majore, chiar ireparabile ale motorului. Pe lângă înlocuirea la timp a acestei piese, este important ca pentru siguranța mașinii și a celor care folosesc mașina, aceasta să fie de calitate pentru a face față sarcinilor pentru care a fost realizată.

Adaugati comentariu