Cum poți prelungi viața turbosuflantei mașinii tale

Cum poți prelungi viața turbosuflantei mașinii tale

Cum poți prelungi viața turbosuflantei mașinii tale. Mașina ta scoate zgomote ciudate când accelerezi? Primești priviri ciudate din partea participanților la trafic datorită fumului care iese în urma automobilului tău? Motorul tău consumă mai mult ulei ca niciodată?

Dacă te regăsești în cel puțin una dintre întrebările de mai sus, citește în continuare!

În prezent, o mare parte din mașinile aflate în circulație au motoare turbo și din păcate mulți dintre șoferi nu au cunoștințele specializate pentru a întreține corespunzător motorul, cu toate elementele aferente. În plus, defecțiunile mai apar și datorită carburantului de calitate slabă pe care îl găsim în unele pompe.

Nu te panica, nu este nevoie să îți schimbi mașina, este necesar ca turbina ta să fie recondiționată. Mai întâi, ar fi bine să știi că turbina este folosită cu scopul de a crește puterea motorului cu ardere internă și că modul de funcționare este destul de simplu. Aceasta este pusă în mișcare de gazele de evacuare din eșapament, iar mișcarea este transmisă compresorului care la rândul lui introduce aer cu presiune în cilindrii.

Probabil te întrebi dacă nu poți pur și simplu să o schimbi.

Sigur că poți să faci acest lucru, însă pentru recondiționarea turbinei, prețul este aproape înjumătățit, decât dacă ai alege să cumperi o turbină nouă. În plus, după ce are loc procesul de recondiționare, te ajutăm cu câteva sfaturi pentru ca durata de viață a turbinei să fie cât mai lungă:

  • – în momentul în care pornești mașina, este necesar să eviți accelerarea puternică. Conform miturilor, motorul ar ajunge mai repede la temperatura de funcționare dacă este turat, iar acest lucru este total greșit, fiindcă în cele din urmă va afecta turbosuflanta;
  • – schimbul de ulei este bine să fie făcut cu un tip specific motorului și în timp util. Diferența de timp în care uleiul trebuie schimbat, sunt specificate de obicei, de către producător;
  • – filtrul de aer este recomandat a fi înlocuit periodic pentru a evita o nouă defecțiune a turbosuflantei;
  • – de asemenea, în momentul când, motorul este turat pe o perioadă mai lungă de timp, se recomandă ca răcirea să fie făcută treptat, pentru a evita șocurile termice.

Pentru că băieții noștri sunt pregătiți cu experiență și cunosc totul despre elementele componente ale unei mașini, te vor îndruma și îți vor răspunde întrebărilor cu privire la turbosulfante. Avantajul de a veni pentru recondiționare la noi, îl reprezintă în primul rând raportul calitate-preț, care este foarte bun, iar în al doilea rând, transparența serviciilor pe care ți le oferim noi, cei de la Vadauto.

Mai exact, prin transparență, ne referim la faptul că te vom informa încă de la început despre disfuncționalitate sau care au fost motivele pentru care s-a ajuns la aceasta, dar și ce piese urmează să fie înlocuite.

Ce ai tu de făcut?

Bucură-te! Fiindcă motorul tău va avea cel mai frumos sunet, îți va mulțumi pentru că nu mai e întoxicat și te va însoți nestingherit la drum, încă mult timp de acum încolo.

 

Adaugati comentariu