Tu știi ce să faci dacă ți se strică mașina pe drum?

drum

Nu este un lucru prin care ne dorim să trecem, dar dacă totuși suntem puși într-o astfel de situație este bine să știm ce trebuie să facem, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm astfel încât să nu punem viața noastră și a participanților la trafic în pericol.

De aceea, efectuează reviziile la timp și fii atent la eventualele zgomote ciudate ale mașinii care pot semnala probleme.

Nu lăsa mașina în drum

  • Trage mașina cât mai aproape de marginea carosabilului, astfel încât să nu blochezi circulația. Dacă acest lucru nu este posibil și un alt șofer este binevoitor să te ajute, lasă mașina pe liber și încearcă să o împingi spre marginea drumului, după care trage frâna de mână.
  • Pornește luminile de avarie. În acest mod îi vei atenționa pe ceilalți șoferi că ai probleme la mașină.
  • Încearcă să descoperi cauza problemei. Verifică dacă bateria este conectată sau dacă ai vreo siguranță arsă și bujiile. De retinut – dacă mașina se defectează după ce ai parcurs deja o parte din drum, motorul va avea temperatura crescută. Ai grijă când lucrezi pentru a nu te accidenta. Nu atinge radiatorul sau alte conducte. Nu atinge motorul decât atunci când s-a răcit.
  • Dacă nu descoperi cauza problemei, sună la serviciul de asistență rutieră și cere să fie trimisă o platformă. Mașina va fi dusă într-un service, iar problema va fi remediată.

De reținut – în situația dificilă în care mașina s-a defectat de tot pe drum sau ai parcat exact după o zonă cu vizibilitate redusă, rămâi în mașină. Dacă e neapărată nevoie să părăsești mașina, asigură-te că ieși din masina din partea opusă traficului intens.

Păstrează-ți calmul și ai grijă să fii în siguranță atât tu, cât și ceilalți participanți la trafic.

sursa

Adaugati comentariu