Dispozitivul care nu te lasă să adormi la volan

Unul dintre principalii factori care se ascund în spatele accidentelor rutiere este oboseala. Băuturile energizante, muzica la un volum mai ridicat reprezintă soluții temporare, însă acestea nu pot ține somnul departe. Dacă oboseala te încearcă, cel mai bine ar fi să tragi pe dreapta șă să te odihnești preț de câteva momente. Pentru că se întâmplă ca timpul să nu-ți permită o astfel de pauză, îți prezentăm soluția perfectă pentru a ține somnul departe, cel puțin până ajungi la destinație.

Vorbim aici despre un dispozitiv creat în Riga, capitala Letoniei, numit Steer, care măsoară bătăile inimii și nivelul de transpirație al șoferului. Acesta se așează la închietura mâinii, asemenea unui ceas și în funcție de acești paramentri poate calcula nivelul de oboseală. Dacă frecvența bătăilor inimii scade cu câte 10 pe minut și umezeala pielii se accentueză, brățara va transmite un semnal luminos de culoare galbenă. Dacă bătăile inimii continuă să scadă, atunci dispozitivul trimite un șoc electric însoțit de un semnal luminos de culoare roșie.

Șocul va crește nivelul de serotonină și a altor hormoni ceea ce ajută șoferul să rămână treaz. Ideal ar fi ca fiecare șofer să fie odihnit înainte de a se urca la volan, pentru că oboseala poate ucide. Fii responsabil cu tine și cu ceilalți.

Dispozitivul se poate achiziționa pentru 109 dolari și, în curând va fi disponibil și în Uniunea Europeană.

Sursa: DigitalTrends.com

 

Adaugati comentariu