Beijing 2018 – BMW iX3 Concept. Viitorul începe azi

BMW-iX3-1

BMW iX3 Concept a fost prezentat la Salonul Auto de la Beijing. Un Sports Activity Vehicle electric, iX3 este primul pas făcut de BMW într-o nouă eră a mobilității electrice, în care bavarezii vor să-și consolideze poziția de lider.

BMW iX3 Concept are la bază cea de-a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive, care reunește motorul electric, transmisia și electronica de putere într-o unitate nouă și care include baterii noi, mai puternice. Noul pachet oferă performanțe și o autonomie superioare, dar și masă redusă. Astfel, transferul tehnologiei dezvoltate inițial pentru modelele familiei BMW I către modelele de tradiție ale producătorului intră de acum într-o nouă eră. Una în care vehiculele electrificate vor purta logo-ul BMW i. Acesta se va regăsi în lateral și în partea posterioară.

BMW-iX3-15

BMW iX3 reprezintă nivelul următor al tehnologiei eDrive. Constructorul auto premium dezvoltă două arhitecturi flexibile care vor sta la baza modelelor sale: una pentru automobilele cu tracțiune spate și cu tracțiune integrală, respectiv una pentru cele cu tracțiune față și integrală. Cele două arhitecturi vor putea primi orice tip de tren de rulare, de la motor convențional la propulsie electrică și sisteme plug-in hybrid.

iX3 este dezvoltat pe baza lui X3, beneficiind de prezența unui motor electric asincron, care dezvoltă 270 CP și asigură o autonomie WLTP de peste 400 de kilometri. Bateria de înaltă tensiune a primului model pur electric BMW are o capacitate netă de peste 70 kW. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a încărcării nou dezvoltată şi este conceput pentru a permite încărcarea la staţiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW. Bateria are nevoie de numai 30 de minute pentru a se încărca la aceste stații.

BMW-iX3

BMW iX3 vine cu un design nou, diferit de cel al X3-ului convențional, dar păstrând caracterul robust și sofisticat al unui SAV. În partea frontală, grila radiatorului şi logo-ul confirmă legătura cu marca BMW i. Grila dublă închisă cu accente albastre continuă un capitol început de BMW i Vision Dynamics. Zona închisă din cadrul grilei reduce rezistenţa la aer, pentru o aerodinamică mai bună.

Seria de elemente de identificare ale conceptului BMW iX3 include și […]

Adaugati comentariu