Ce recomanda o motocicleta Yamaha FZ6

Yamaha

Cei care isi doresc o motocicleta destul de ieftina si usor de intretinut, fiabila, care sa se preteze atat utilizarii prin oras cat si turelor in forta pe serpentine, o Yamaha FZ6 se poate transforma intr-o alegere inteligenta, dar si intr-un tourer destul de competent. In plus, aceasta are agilitatea specifica unei motociclete de oras.

Motorul Yamaha FZ6 este unul puternic, orientat pe turatii. Aspectul este unul aerodinamic, modern, tourer-ul avand o silueta elegante, compacta. In plus, vine echipata cu doua sisteme de evacuare amplasate sub sa.

Iata, in continuare, care sunt elementele care revitalizeaza acest model de motocicleta Yamaha aparut, pentru prima data, in anul 2004.

Motorul si transmisia

Propulsorul este echipat cu patru cilindri, a carei putere maxima a fost redusa astfel incat s-a obtinut un cuplu la turatii joase si medii. Motorul dezvolta 98 CP, suficient pentru a-ti oferi senzatii din plin!

In plus, cvadricilindricul emite un sunet aparent salbatic, ceea ce face ca peisajul din jurul taul sa se succeada cu repeziciune. Pe de alta parte, schimbatorul de viteze este unul destul de rigid, necesitand o apasare temeinica, fara a reprezenta o problema majora.

Suspensiile si franele

Suspensiile sunt bine puse la punct, desi prezinta posibilitati limitate de reglaj. Ele se preteaza, mai degraba, stilului sportiv de pilotaj, decat sa fie confectionate pentru  confort.

Ele actioneaza admirabil atat in pilotajul stradal, cat si pe pista. Totusi, in unele situatii acestea pot da semn de usoara pierdere a aderentei.

Comportamentul aerodinamic

Daca la capitolul tehnic are unele carente, Yamaha FZ6 exceleaza prin agilitate si precizie. La viteze mici, ghidonul motocicletei tinde sa cada prin intermediul virajului, innodant fata. Odata ce sunt stapanite aceste miscari, motocicleta se transforma intr-o arma excelenta care te ajuta sa te strecori cu dibacie, prin spatiile stranse din trafic.

Estetica, finisajele si fiabilitatea motorului fac ca Yamaha FZ6 sa arate bine chiar si dupa 11 ani de la lansare. Fiabilitatea este una foarte buna. FZ6 este genul de motocicleta care continua sa functioneze in conditii decente, chiar daca proprietarul sau nu este foarte preocupat de intretinerea minutioasa a acesteia. Dintre toate piesele de schimb, suspensiile sunt cele care au cel mai mult de suferit, in conditiile in care revizia lor este neglijata mai mult de doi ani.

In ciuda tuturor limitelor, Yamaha este acel  tip de vehicul care prezinta un raport calitate –pret satisfacator.

Adaugati comentariu