Micuții noștri sunt înnebuniți după jucării. Până la vârsta de 3 ani, adoră tot ce este colorat, zgomotos și pufos. Ei bine, după vârsta de 3 ani, preferințele copiilor în materie de jucării încep să se schimbe. Dacă până la vârsta de 3 ani nu prea ținem cont de sexul copiulului, cumpărându-i jocuri neutre cum ar fi cărțile de desenat, puzzle-uri sau ursuleți de pluș, după această vârstă, sexul copilului va face diferența.
Fetele tind să-ți imite mamele și vor fi atrase de păpuși, iar băieții, de mașini. „Explicția pertinentă pentru această preferință este că barbații sunt atrași de obiectele dinamice care pot fi folosite activ, iar femeile, prin scopul lor de a procrea sunt atrase de bebeluși și tot ceea ce presupune maternitatea- papușa este ca micul lor copilaș de care au grijă, iar jucăriile reprezentate de obiectele de bucătărie le ajută să își îndeplinească rolul de mini-gospodine.” (garbo.ro)
De asemenea, preferințele în materie de jucării sunt moștenite genetic. Dacă la vârste fragede, adoră să le privească, să adune colecții și să le plimbe cu mâna, pe măsură ce cresc își doresc să le conducă. Nu mai vor să adune colecții, ci se atașează de una singură. Încep să devină egoiști și nu vor să împartă mașinuța cu nimeni. Ei bine, același lucru îl vor face și când vor crește. Explicația este oarecum logică. Este același sentiment din copilărie, de data aceasta cu o mașină adevărată.