Două treimi dintre șoferi vor să conducă și atunci când vom avea mașini autonome

Mazda MX-5 RF 5

Doi din trei șoferi europeni vor să mai poată conduce atunci când mașinile autonome vor fi la ordinea zilei, arată un studiu publicat de Mazda.

Peste 11.000 de oameni din 11 piețe relevante din Europa au participat la sondajul făcut în ideea bucuriei de a conduce. 66% dintre cei chestionați au răspuns că vor rămâne la volanul mașinilor autonome și vor prefera să conducă ei înșiși. Raportul este și mai mare în țări ca Marea Britanie, Germania, Austria și Polonia, de 71%, în timp ce procentajul scade în Italia până la 59%.

Studiul demonstrează că 33% dintre șoferi așteaptă cu brațele deschise mașinile care se conduc singure, dar numai 25% sunt entuziasmați în țări ca Franța și Olanda.

În ceea ce privește vârsta celor care au completat chestionarele, 33% dintre cei care vor să nu mai conducă au sub 44 de ani. 69%, în schimb, speră că generațiile viitoare vor continua să beneficieze de opțiunea de a conduce.

Sunt încă mulți care văd mașina ca pe o prelungire a personalității lor: 56% în Polonia și 46% în Ittalia. 40% dintre francezii, italienii și polonezii interogați consideră însă, că a conduce este o plăcere pe cale de dispariție.

La scurt timp după ce BMW a promis că le va oferi mereu clienților opțiunea de a conduce, și Mazda le promite șoferilor același lucru.

Adaugati comentariu