A murit Roger Moore. Iată ce mașini a condus cel mai longeviv James Bond

Roger-Moore James Bond

A murit Roger Moore, legendă a cinematografiei mondiale, actorul despre care s-a spus că a fost cel mai gentleman James Bond al tuturor timpurilor. Moore, care ar fi împlinit 90 de ani în toamnă, suferea de cancer.

Roger Moore a atras atenția producătorilor seriei James Bond în perioada în care juca în “Sfântul”. Dar pentru că subiectul și rolul erau asemănătoare, nu a primit permisiunea să joace în producția cinematografică. În 1973, a primit, în sfârșit, rolul celebrului agent 007. Cel mai longeviv James Bond, care a apărut în nu mai puțin de 7 producții ale seriei, a fost și agentul prin mâinile căruia au trecut cele mai multe mașini. Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

Live and Let Die (1973) – Bentley 4½ litre. În romanul lui Ian Fleming, Bond conduce unul dintre ultimele modele Blower Bentley construite, un cabrio sportiv cu faruri French Marchal. La o lungime de 4 metri și 38 de centimetri, automobilul cântărea puțin peste 1,6 tone. Blower-ul se lăuda cu 175 CP. S-au construit 720 de astfel de mașini în perioada 1927 – 1931. Mașina avea să reapară în Casino Royale, dar la volanul ei este, de această dată, Daniel Craig.

Bentley James Bond

The Man With the Golden Gun (1974) – James Bond fură un AMC Hornet de la o reprezentanță din Bangkok, Thailanda, și iese in showroom prin geam, la volanul mașinii. Cascadoria a fost prima cu o mașină în prim plan, care a implicat efecte speciale.

The Spy Who Loved Me (1977) Un Lotus Espirt S1 i-a fost livrat lui James Bond în Sardinia și era dotată cu rachetă anti-aeriană. Ce este atât de special la această mașină este că, de fapt, este un submarin. La filmări, au fost folosite șase astfel de mașini, dar una singură se putea deplasa prin apă.

Lotus Esprit S1 James Bond

Moonraker (1979)  Mașina din Live And Let Die apare și în Moonraker șase ani mai târziu. Distrusă într-o urmărire, Bond își cuînmpără în locul ei, cu banii câștigați la un joc de cărți, un Bentley Mark VI. Modelul produs în perioada 1946-1952 era o limuzină cu 4 uși. Producătorul a refuzat să anunțe puterea dezvoltată de motorul de 4.3 litri cu 6 cilindri în linie.

Bentley-Mark-VI James Bond

For Your Eyes Only (1981) Lotus Esprit Turbo. Două modele au apărut în această serie. Prima a ajuns la fiare vechi după ce i-a fost activat sistemul de autodistrugere. A doua, un model de culoarea bronzului, a fost condusă de James Bond într-o stațiune montană din nordul Italiei.

Lotus Esprit Turbo James Bond

Octopussy (1983) Alfa Romeo GTV6. James Bond fură această mașină dintr-o parcare în timp ce proprietarul ei dădea un telefon dintr-o cabină telefonică. Bond fuge cu ea în timp ce este urmărit de poliție cu două BMW-uri. Bond conduce în film și un Range Rover Classic decapotabil.

Alfa Romeo GTV6 James Bond

A View To Kill (1985) Ford LTD. James Bond  folosește această mașină pentru a o urmări pe Stacy Sutton către casa acesteia din Oakland. Mașina apare în câteva scene filmate pe autostradă.

Ford LTD James Bond

Adaugati comentariu