Statul german le cere înapoi subvențiile clienților Tesla

Tesla Model S

Sute de proprietari de Tesla Model S din Germania trebuie să returneze statului subvenția de 4.000 de euro oferită pentru achiziționarea unei mașini electrice. Decizia vine ca urmare a insistențelor unei agenții guvernamentale care a ajuns la concluzia ca Model S este o mașină prea scumpă pentru a se încadra în program.

Sunt peste 800 de cetățeni nemți care au achiziționat o limuzină Tesla Model S înainte de 6 martie și au beneficiat de subvenția denumită “bonus de mediu”. Conform comunicatului emis de Biroul Federal pentru Afaceri Economice și Control al Exportului, toți cei care au beneficiat de subvenție trebuie să o returneze acum. Pe lângă aceștia, alți 250 de nemți care au comandat un Model S nu vor primi bonusul de la stat, deși se bazau pe cele 4.000 de euro.

Tesla Model S interior

Programul a fost conceput pentru a-i stimula pe nemți să achiziționeze mașini cu emisii reduse sau zero (plug-in hibride sau electrice). Constructorul american de mașini electrice cu sediul în California a decis să facă apel și să ceară statului german să garanteze bonusul clienților companiei până când situația se va clarifica în instanță.

“Oricine din Germania a fost mereu liber să comande o versiune de bază Model S, care a fost sub prețurile ce se încadrează în program. Noi am livrat aceste mașini clienților”, se arată în comunicat Tesla.

Accident cu cine nu trebuia!

Tesla Model S lovește o mașină de poliție

în timp ce rulează pe Autopilot

Statul german oferă subvenții la achiziționarea de mașini electrice al căror preț nu depășește 60.000 de euro. Versiunea de bază Model S este singura care s-ar fi încadrat în program, dar aceasta nu este disponibilă în Germania.

Vânzările de mașini electrice în statul din centrul Europei au crescut cu 64% în prima jumătate a acestui an, Germania devenind astfel cea mai mare piață pentru electromobilitatea din Uniunea Europeană. Autoritatea Federală de Transport anunță că cifrele de vânzări în contul Tesla Model S și Model X au scăzut cu o treime de la începutul anului și până la sfârșitul lunii iunie.

Adaugati comentariu