OFICIAL – Mercedes-Benz Clasa A Sedan, cea mai compactă limuzină a nemților

Mercedes-Benz Clasa A Sedan

Familia Mercedes-Benz Clasa A se mărește. Își face acum apariția Clasa A Sedan, care va ajunge pe piață la finele lui 2018. Mercedes a prezentat deja la Beijing, versiunea L, construită în China pentru China. Noul A va ieși de pe liniile de asamblare ale uzinelor Aguascalientes din Mexic și Rastatt din Germania.

Mercedes mizează pe noua generație Clasa A să reîntinerească imaginea brand-ului. CLA a fost primul membru al familiei compacte care a traversat Atlanticul pentru a cuceri teritoriul american. În 2017, aproape unu din doi clienți de compacte Mercedes din Statele Unite conduseseră până la acea oră, o mașină a producătorilor rivali și peste 50% dintre clienții de CLA se aflau la prima achiziție de mașină cu stea în frunte.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan

Noul Mercedes-Benz Clasa A – Aceasta este mașina

cu care poți să vorbești!

Peste 6 milioane de unități a vândut familia compactă de la Mercedes (Clasa A, Clasa B, CLA și GLA). A-Class Sedan este cel de-al șaptelea membru, o apariție logică în evoluția clasei compacte.

Dezvoltat la centrul din Sindelfingen, cu un ampatament de 2.729 milimetri, Clasa A Sedan are proporțiile dinamice ale unei mașini compacte, confirmate și de consolele scurte. Mașina preia valorile clasei, concentrându-se astfel pe motoare eficiente, siguranță de top și funcții de nivelul limuzinei Clasa S. Noul A se laudă cu cel mai bun coeficient aerodnamic din lume, de numai 0,22, record deținut anterior de coupe-ul cu patru uși, CLA.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan

A-Class Sedan măsoară 4.549 mm în lungime, 1.796 mm în lățime și 1.446 mm în înălțime și vine cu un ampatament de 2.2729 mm. Ocupanții au la dispoziție un portbagaj de 420 de litri.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan vine cu linii simple, pure, precise, care îi confirmă natura dinamică. Farurile Multibeam LED cu 18 LED-uri individuale (opțional) și cadrul cromat al acestora, dar și grila cu o lamelă unică ce sprijină logo-ul amplasat central îi aduc o atitudine sigură pe sine. Există și posibilitatea alegerii farurilor LED High Performance. Standard, Clasa A vine cu faruri cu halogen și lumini de zi LED.

Limuzina primește jante cu dimensiuni între 16 și 19 inci, iar pasajele pronunțate ale roților îi asigură o alură atletică. Din profil, A-Class Sedan pare robust, iar din spate, mașina pare foarte lată și pare că stă foarte aproape de sol. În funcție de linia de echipare aleasă, bara spate este disponibilă cu un difuzor negru sau cu o bandă cromată și evacuări cu terminații cromate.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan

Interiorul Clasei A Sedan, ca și în cazul hatchback-ului, redefinește inovația în clasa compactă. Structura unică dă senzația de spațiu și continuitate. Lumina ambientală cu 64 de culori, de cinci ori mai multe ca înainte, sporește efectul design-ului.

Sistemul multimedia, datele de rulare și funcțiile pot fi redate pe un instrumentar de bord cu trei versiuni:

  • Cu două ecrane de 7 inci
  • Cu un ecran de 7 inci și unul de 10.25 de inci
  • Cu două ecrane de 10.25 de inci.
    Mercedes-Benz Clasa A Sedan

Instalat în premieră la hatchback-ul Clasa A, MBUX are la bază inteligență artificială care îi permite să învețe, creând astfel o legătură emoțională între șofer și mașină. Sistemul poate recunoaște vorbirea naurală, o funcție care se activează la simpla rostire a salutului “Hey, Mercedes”.

În momentul lansării, A-Class Sedan va fi disponibil în două versiuni:

  • A 200 cu 163 de cai putere și 250 Nm cu transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj 7G-DCT;
  • A 180 d cu 116 cai putere și 260 Nm cu transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Limuzina Clasa A pleacă din start cu un echipament standard generos, care include și sistemul multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience) cu ecran tactil și sisteme de asistență de ultimă generație, cum ar fi Active Brake Assist și Active Lane Keeping Assist. În plus, mașina poate primi optional liniile de echipare Style, Progressive și AMG Line, dar și Pachetul Night.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan

Mercedes-Benz A-Class sedan – Viitorul sună compact

Opțional, viitorul posesor de limuzină A poate comanda Pachetul KEYLESS-GO Convenience, care permite deschiderea automată a portbagajului atunci când piciorul atinge ușor sub bara spate.

Și limuzina, ca și hatchback-ul, vine cu funcții inteligente și sisteme de siguranță preluate de la Clasa S. Având la bază camere și radare, mașina poate să “vadă” până la o distanță de 500 de metri în față. Active Distance Assist DISTRONIC, care face parte din pachetul Driving Assistance, poate oferi șoferului ajutor bazat pe ruta prestabilită, ajustând viteza în apropierea intersecțiilor, virajelor și sensurilor giratorii. Se regăsesc la bord și Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist și Active Brake Assist, în timp ce PRE-SAFE PLUS poate recunoaște o coliziune față-spate iminentă, poate aplica frânarea de urgență, reducând riscul vătămării corporale a celor aflați la bord.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan

Oficial – Mercedes-Benz A-Class L Sedan a văzut lumina zilei

Viitorul posesor de Clasa A Sedan poate alege tipul de suspensie al mașinii sale. Standard, A vine cu suspensie McPherson pe puntea din față. Versiunile mai puternice și modelele cu transmisie integrală 4MATIC sunt echipate cu o punte spate cu patru brațe.

A-Class Sedan va fi disponibil în versiune Edition 1 în primul an de la lansare. Modelul vine cu elemente decorative cu culoarea cuprului, atât la interior, cât și la exterior.

Producția A-Class Sedan va începe anul acesta în Mexic, la Aguacalientes și anul viitor la Rastatt, în Germania, acolo unde se produce, încă din aprilie, și versiunea hatchback. Mașina își va face debutul public în octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Adaugati comentariu