Accident cu cine nu trebuia! Tesla Model S lovește o mașină de poliție în timp ce rulează pe Autopilot

Tesla Model S accident (2)

Accidente pe bandă rulantă cu automobile Tesla care rulează cu sistemul Autopilot activat. O limuzină Tesla Model S a lovit exact mașina pe care nu trebuia să o lovească: cea a poliției.

Accidentul a avut loc pe Laguna Canyon Road din California. Șoferul automobilului Tesla Model S activase sistemul Autopilot și se relaxa în scaunul său, fără să acorde prea multă atenție drumului. Din primele cercetări, sistemul de rulare semi-autonomă cu care este echipată mașina, era activat în momentul impactului, dar ancheta se află încă în desfășurare.

Tesla Model S accident (3)

Șoferul de Tesla a suferit răni minore și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Nimeni nu se afla la bordul mașinii de poliție.

Un reprezentant Tesla subliniază că sistemul nu este infailibil și că este necesară atenția permanentă a celui aflat la volan:

“Am fost mereu clari în ceea ce privește sistemul Autopilot. Acesta nu face mașina imună la accidente, iar înainte de pornirea sistemului, șoferul trebuie să confirme că a înțeles că acesta este conceput pentru rularea pe autostrăzile care au separatoare de sensuri și marcaje longitudinale clare pentru benzile de circulație.”

Tesla Model S accident (1)

Sunt tot mai multe astfel de accidente în ultima perioadă. În urmă cu două săptămâni, o Tesla a părăsit carosabilul, a rupt parapetul de protecție de pe marginea drumului și a ajuns pe fundul unui lac, tot în California. Șoferul și-a pierdut viața în accident.

Povestea de groază continuă! Încă un automobil Tesla implicat într-un accident mortal

Adaugati comentariu