Povestea lui Gilles Vidal, omul care desenează “lei” la Peugeot

Gilles Vidal (2)

Gilles Vidal este omul care conduce soarta departamentului de Design de la Peugeot. Și la cum arată Peugeot-urile de astăzi, se pare că știe ce face. Dar cine este Gilles Vidal?

Născut în 1972, Gilles a absolvit cursurile Centrului European de Artă în Elveția, apoi, în 1996, a fost cooptat în echipa Citroen. Acolo i s-a cerut să deseneze concepte, iar din creionul lui au apărut C-Airdream în 2002, C-Sportlounge în 2005 și C-Metisse în 2006. În 2009, un transfer la Peugeot, pentru a ocupa funcția de Director de Stil, avea să schimbe soarta “leului” francez.

Gilles Vidal (5)

Top 10 cele mai vândute SUV-uri mici în România

Pe urmele lui Paul Bracq

Admirator al legendarului Paul Bracq, Gilles Vidal avea să obțină acel “Oh la la” ca primă reacție la schițele sale. În februarie 2010, a fost prezentată prima sa creațiepentru Peugeot, conceptul SR-1, cu tehnologie Hybrid4, și cabrio, și coupe, cu tracțiune integrală și emisii reduse. Prototipul nu a intrat niciodată în producția de serie, dar a fost cel care a inspirat liniile limuzinei 508.

Gilles Vidal, directeur du design de Peugeot pour The Good Life

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Peugeot 208

În 2010, i s-a dat mai multă putere. A devenit directorul departamentului de Design. De atunci, design-ul Peugeot n-a mai avut nimic de-a face cu liniile Citroen, companie pentru care lucrase. În acel an, conceptul electric EX1 avea să fie o avanpremieră a viitoarelor modele ale companiei din Sochaux.

În iunie 2012, Vidal a inaugurat studioul Peugeot Design Lab. Doi ani la rând, el a fost cel care a luat premiul pentru cele mai frumoase concepte: HX-1 și Onyx. Tot el este principalul “vinovat” că fanii Peugoet cer insistent ca e-Legend, conceptul prezentat în toamnă la Paris, să devină model de serie.

Gilles Vidal (3)

e-Legend are un look de inspirație retro și atitudine de muscle car, dar un interior din viitor. “Toți constructorii auto vor să realizeze ceva ultra futurist atunci când este vorba de rulare autonomă și propulsie electrică. E în regulă, dar la Peugeot, încercăm să nu cădem în acea capcană. Filmele SF ne arată un viitor sumbru”, avertizează Vidal, într-un interviu pentru Car Magazine,

Vidal preferă în schimbul unui viitor science fiction, unul emoțional, așa cum sunt mașinile pe care le desenează. Cu allură de actor de film mut, Vidal desenează așa cum este el: mașini șarmante și șic, care au acel “je ne sais quoi”.

 

 

 

Adaugati comentariu