Top 10 cele mai vândute SUV-uri mici în România

Toyota C-HR (6)

După mai bine de un milion de crossovere mici comercializate în Europa în 2015, segmentul și-a continuat creșterea și în 2016 cu 16%, ajungând la 1,4 milioane de unități comercializate. Mai mult, în primul trimestru din 2017, progresul segmentului de SUV-uri mici l-a depășit de două ori pe cel al pieței, apropiindu-se chiar de cel al clasei de SUV-uri compacte.

Care este însă situația în România și care sunt cele mai vândute SUV-uri mici în primele cinci luni ale anului, aflați în cele ce urmează.

 

10.Honda HR-V – 66 unități

Honda HR-V (10)
Foto: Bogdan PARASCHIV

Micuțul nipon este neobișnuit de spațios pentru segment, dar fiind totodată și foarte ușor, rămâne extrem de agil. Două motorizări sunt disponibile, ambele cu transmisie manuală și tracțiune față: 1.5l benzină aspirat, cu 130 CP și 1.6 turbo diesel de 120 CP.

9.Audi Q2- 97 unități

Audi Q2
Foto: Bogdan PARASCHIV

Iată-l și pe primul exponent al SUV-urilor mici premium: Q2 oferă o panoplie de dotări fără egal în segment, cu o dinamică fără cusur și un spațiu interior bun. Sistemul de tracțiune integrală vine în combinație cu transmisia automată și motoare diesel de top.

8. Peugeot 2008 – 112 unități

Peugeot-2008-14

Este al doilea cel mai de succes crossover mic în Europa, însă în România ocupă doar locul 8. Nu oferă tracțiune integrală, însă beneficiază de pachet opțional Grip-Control ce include diferențial cu alunecare limitată. După facelift, 2008 a primit un pachet de asistență nou, iar confortul a fost ameliorat.

7. Nissan Juke

Nissan-Juke

Primul SUV de clasă mică din istorie, lansat acum șapte ani a rămas la fel de fresh ca în prima zi: ca și C-HR, Juke este mașina care iese în evidență oriunde în orice context. Gama de motorizări include un performant benzinar turbo de 1,2 litri și 115 CP și un 1.6 litri turbo cu 218 CP (Nismo RS), precum și cunoscutul 1.5 dCi, care consumă în medie 4l/100 km.

6. Toyota C-HR – 160 unități

Toyota C-HR (3)
Foto: Bogdan PARASCHIV

O pată de culoare în segment, C-HR primește inclusiv un sistem de propulsie hibrid provenit de la Prius și ține locul cu succes unei versiuni diesel, consumând în medie doar 5,5 l/100 km în testul Auto Expert (3,9 l/100 km oficial). Pe lângă acesta, modelul poate fi comandat și cu propulsor de 1,2 l turbo pe benzină, în tandem cu transmisie față sau integrală.

5. Mazda CX-3 – 190 unități

Mazda CX-3 Takumi (1)
Foto: Adrian COBZAȘU

Cel mai mic SUV din oferta Mazda împrumută platforma tehnică de la Mazda 2. Motoarele beneficiază de tehnologia Skyactive, cel pe benzină fiind atipic pentru trendul actual: aspirat, cu capacitate de doi litri și putere de 120 CP. Pe lângă versiunile cu tracțiune față, în ofertă există și variante 4×4.

4. Opel Mokka X – 352 unități

Opel-Mokka-X

Lansat în a doua jumătate a anului 2012, Mokka a primit un facelift în 2016, care, odată cu modificări de ordin estetic și ale sistemelor de asistență, și sufixul X. Este al treilea cel mai de succes model din gama Opel și ocupă același loc și în ierarhia vânzărilor europene. Oferta include modele cu tracțiune față sau integrală.

Cine este pe podium? Află aici numele premianților!

Adaugati comentariu