Conceptul Peugeot e-Legend – Sala de jocuri pe roți

Conceptul Peugeot e-Legend

“Pentru că plictiseala nu face parte din ADN-ul nostru, pentru că independența nu rimează cu monotonia, pentru că tranziția la alt tip de propulsie nu șterge 120 de ani de istorie automobilistică, Peugeot prezintă conceptul Peugeot e-Legend.” Așa își prezintă francezii cea mai recentă creație inspirată din trecut și din viitor.

Cu design preluat din trecut, cu propulsie din prezent și tehnologie din viitor, conceptul Peugeot e-Legend va fi expus luna viitoare la Salonul Auto de la Paris. Liniile lui e-Legend sunt inspirate de coupe-ul clasic 504, regândit într-o manieră futuristă.

Conceptul Peugeot e-Legend

Atletic și senzual, e-Legend măsoară 4.650 mm în lungime, 1.930 în lățime și 1.370 în înălțime, având un ampatament de 2.690 mm. Mașina primește jante de 19 inci și anvelope Michelin.

Cabina conceptului este îmbrăcată materiale fine, cum ar fi catifeaua, care se regăsește și la bordul modelelor 3008 și 5008. Partea superioară a bordului și fețele ușilor sunt acoperite în lemn exotic Paldao.

Conceptul Peugeot e-Legend (20)

Ceea ce nu arată fotografiile este sistemul de propulsie, alcătuit din motoare electrice și baterii de 100 kWh. Mașina vine cu 456 de cai putere, un cuplu de 800 Nm și tracțiune integrală. Sunt cifre care îi garantează un sprint de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde și o viteză maximă de 220 km/h.

Conceptul poate parcurge până la 600 km între două încărcări. Conectat la un sistem de încărcare rapidă prin inducție pentru doar 25 de minute, e-Legend se poate asigura o autonomie de 500 km.

Conceptul Peugeot e-Legend

“Nu este doar o declarație tehnologică”, spune CEO-ul companiei Jena-Philippe Imparato. “Aceasta este viziunea brand-ului Peugeot, concentrată în mod activ pe un viitor optimist și ultra-dezirabil. Pentru Peugeot, autonom și electric sunt sinonime cu senzații mai puternice.”

Mașina se poate deplasa complet autonom în modul Soft, care promovează ideea de confort și relaxare, sau în modul Sharp, care oferă conexiuni pentru activități digitale. Modul Legend îi predă controlul șoferului, iar modul Boost oferă un tip de rulare mai incitant.

Conceptul Peugeot e-Legend (1)

E o adevărată sală de jocuri conceptul Peugeot e-Legend. Datele relevante sunt afișate pe un ecran uriaș de 49 de inci. În total, 16 ecrane se regăsesc la bordul acestui concept. Cele aflate pe fețele ușilor măsoară 29 de inci. Parasolarele au și ele display-uri de 12 inci. O consolă centrală care dă senzația că plutește include încă un ecran tactil de 6 inci și un controller rotativ, care comandă sistemul Peugeot Responsive i-Cockpit.

Design-ul scaunelor sunt inspirate de cele care se aflau la bordul coupe-ului 504. Tetierele sunt reglabile și se pot retrage complet în spătar.

Un asistent personal care poate fi controlat vocal și care poate primi comenzi și poate răspunde în 17 limbi, dezvoltat în colaborare cu Soundhound, se regăsește la bord, împreună cu un sistem audio Focal.

Adaugati comentariu