Pericol public! A fost filmat în timp ce dormea dus la volan

Tesla doarme

Șoferul-pericol public a fost filmat pe autostradă pe un sector de drum extrem de aglomerat. Acesta se afla la volanul unui automobil Tesla, dar dormea dus, deși mașina sa rula cu aproximativ 90 km/h. Un alt participant la trafic l-a filmat, iar imaginile au devenit virale.

Scena a fost surprinsă pe o autostradă din statul american Massachussetts. Cu funcția Autopilot activată, șoferul dormea dus, cu capul în piept. În dreapta sa, o femeie dormea, de asemenea.

„Am privit la maşina de lângă mine şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. La început, nu mi-a venit să cred, aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut în piept. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră”, a povestit Dakota Randall, şoferul care a postat filmarea pe rețelele de socializare.

Nici claxoanele sale insistente nu au reușit să-i trezească pe cei doi aflați la bordul vehiculului Tesla.

Poliția din Massachussetts nu poate lua nicio măsură împotriva șoferului, deoarece șoferul care a surprins scena nu a depus nicio plângere.

Autoritățile americane avertizează că nu există mașini complet autonome pe piață și solicită companiei Tesla o verificare completă a sistemului de monitorizare a atenției șoferului. Dacă funcționează corespunzător, sistemul trebuie să oprească vehiculul în condiții de siguranță, în cazul în care detectează lipsa de reacție a celui aflat la volan. Tesla se apără susținând că acest tip de filmări ar putea fi simple farse sau cascadorii periculoase.

Accidente în care au fost implicate automobile Tesla

Anul trecut, un șofer aflat la volanul unei Tesla Model S a intrat într-o autospecială de pompieri. Și acesta dormea la volan.

Tot o Tesla Model S conducea și cel care a ajuns cu limuzina pe fundul unui lac din Castro Valley, California. Șoferul și-a pierdut viața.

Tot anul trecut, o Tesla Model X a lovit un parapet și a luat foc, iar șoferul a murit pe loc. Și acesta avea pilotul automat activat.

Anchetele desfășurate de autorități au arătat că toate aceste vehicule rulau cu funcția Autopilot activată.

 

Adaugati comentariu