Ups! Tesla Model S intră sub o mașină de pompieri. Era pe Autopilot!

Tesla Model S accident

Istoria se repetă! Un automobil Tesla Model S a intrat în plin într-o autospecială de pompieri în Culver City, California. Limuzina electrică rula cu o viteză de 105 km/h, cu sistemul Autopilot activat.

Șoferul a confirmat că mașina sa rula cu sistemul Autopilot pornit. Acesta a scăpat teafăr și nevătămat din impactul frontal, dar mașina sa este grav avariată. Partea frontală este complet distrusă. Autospeciala de pompieri s-a ales doar cu zgârieturi și un stop spart.

Tesla Model S accident

“În timp ce degajam zona în care avusese loc un accident pe autostradă, Autospeciala cu numărul 42 a fost lovită de un vehicul Tesla, care se deplasa în același sens de mers cu 105 km/h. În mod surprinzător, nimeni nu a fost rănit! Vă rugăm să fiți atenți la drum în timp ce conduceți”, au anunțat pe o rețea de socializare cei de la brigade de pompieri din Culver City. Postarea lor a fost însoțită de hashtag-ul “distracted driving” (“neatenție la volan”).

Nu este prima oară când un automobil Tesla este implicat într-un accident în timp ce sistemul Autopilot era activat. Mai multe Model S și X au fost distruse în timp ce șoferii lor se relaxau la volan. Unul dintre aceste accidente s-a încheiat tragic în 2015, când mașina a intrat sub un camion. Ancheta a arătat că șoferul viziona un film în momentul impactului.

Verdict în cazul accidentului mortal cu o Tesla

Compania lui Elon Musk continuă să le recomande șoferilor de Tesla să fie atenți la drum, chiar și atunci când mașina rulează pe pilot automat, pentru că – spune producătorul american – tehnologia de rulare autonomă este pentru “utilizarea de către un șofer atent la drum”. Autoritățile americane le-au atras atenția celor de la Tesla să implementeze un sistem care să solicite confirmarea atenției de către șofer.

Adaugati comentariu