Povestea de groază continuă! Încă un automobil Tesla implicat într-un accident mortal

Tesla Model S accident

Șoferul unei limuzine Tesla Model S și-a pierdut viața după ce a ajuns cu mașina într-un lac din Castro Valley, California. Un localnic a auzit zgomotul produs de accident și a alertat poliția.

Autoritățile nu au aflat încă motivul accidentului, care a avut loc în seara zilei de duminică, în jurul orei 7:50. Dar suspiciunile lor se îndreaptă spre o nouă eroare a sistemului Autopilot. Parapetul de protecție de pe marginea drumului a fost rupt, așa că poliția susține că mașina rula cu viteză în momentul ieșirii de pe carosabil, deși limita în zonă este de 35 de mile pe oră (56 km/h). Niciun alt vehicul nu a mai fost implicat în accident.

Tesla Model S accident.4jpegPOATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI:

Tesla Model X, impact fatal. Șoferul activase sistemul Autopilot

După trei ore de căutări, trupul neînsuflețit al șoferului în vârstă de 34 de ani a fost recuperat din lac abia dimineața. Acesta purta încă centura de siguranță. Nici mașina, găsită de scafandri pe fundul lacului, nu a fost ușor de scos din cauza copacilor aflați pe mal, dar și pentru că echipa alcătuită din nouă scafandri nu avea experiență în recuperarea mașinilor electrice din apă.

Poliția l-a identificat pe șofer ca fiind Keith Leung, în vârstă de 34 de ani, un tânăr muzician care făcea parte dintr-o orchestra de muzică clasică.

Tesla Model S accident.5

Cercetările continuă, dar accidentul declanșează un nou scandal cu Tesla în prim plan. Este deja al patrulea accident mortal în care este implicată o mașină electrică produsă de constructorul american. În celelalte trei, cercetările au arătat că a fost vorba de o eroare a sistemului de rulare semi-autonomă Autopilot.

POATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI:

Verdict în cazul accidentului mortal cu o Tesla: șoferul și pilotul automat au greșit

Adaugati comentariu