Liber la condus! Femeile din Arabia Saudită vor avea voie să conducă începând cu 24 iunie

Arabia Saudită

Au așteptat decenii, mai au de așteptat o lună și jumătate! Femeile din Arabia Saudită vor putea, în sfârșit, să conducă. Interdicția va fi suspendată în această vară.

Anunțul a fost făcut de către directorul Departamentului General pentru Trafic, Generalul Mohammed Bassami. Au trecut deja nouă luni de când planul autorităților saudite a fost comunicat, dar încă nu se stabilize data exactă a punerii sale în aplicare.

Guvernul saudit anunță că orice femeie trecută de 18 ani va putea depune actele pentru înscrierea la o școală de șoferi în vederea obținerii permisuluii de conducere. S-au deschis deja școli speciale pentru femei în cinci orașe saudite. Instructorii vor fi exclusiv femei care dețin un permis de conducere internațional, obținut în afara hotarelor statului saudit.

Biciuite pentru că și-au condus mașina.

Arabia Saudită,

țara în care femeile nu au voie la volan

Femeile care au un permis obținut în străinătate pot acum să aplice pentru preschimbarea sa.

În spatele deciziei se află un bărbat: Prințul Mohammed Bin Salman, în vârstă de 32 de ani, este cel care vrea să schimbă perspectiva conservatoare a celor din regat, să crească economia și să reducă dependența acesteia de petrol.

Reforma sa vizionară include și mai multă libertate pentru femei. Acestea vor fi primite în mai multe funcții, care până acum le erau interzise, pentru că Prințul vrea ca acestea să reprezinte cel puțin o treime din forța de muncă din Arabia Saudită, mai ales acum că deplasarea acestora nu mai este condiționată de un șofer. Tot el este cel care, începând din 2017, a acordat femeilor permisiunea de a asista la meciuri de fotbal.

Adaugati comentariu