Cea mai sigură mașină de familie din lume este…

Euro NCAP cea mai sigură mașină de familie

O nouă sesiune de teste de siguranță Euro NCAP pune sub lupă cele mai noi modele aflate pe piață. BMW Seria 1 și Seria 3, Peugeot 208 și Jeep Cherokee au trecut cu bine examenul.

Noul Peugeot 208, care vine, în premieră, și cu o versiune electrică, e-208, a primit 4 stele la testul de siguranță, dar oficialii Euro NCAP explică retrogradarea față de vechea generație prin faptul că standardele de testare s-au înăsprit semnificativ.

Tot 4 stele a obținut și noul Jeep Cherokee, în timp ce BMW Seria 1 se laudă cu 5 stele. Dar inginerii Euro NCAP au ales cea mai sigură mașină de familie. BMW Seria 3 a obținut cele mai bune cifre din clasa sa dintre toate mașinile testate anul trecut și anul acesta. Sunt valori care îi asigură statutul de cea mai sigură mașină de familie testată în ultimii doi ani.

BMW Seria 3 Euro NCAP cea mai sigură mașină de familie

Cifrele obținute sunt impresionante: 97% pentru protecția pasagerilor adulți, 87% pentru protecția pasagerilor copii, același procent pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 76% pentru sistemele de siguranță cu care este dotat sedanul.

Se fac bancuri pe seama noii grile BMW. Cât mai crește?

Experții au remarcat că, în cazul impactului frontal sau lateral, cei mai mici dintre ocupanți au fost protejați bine sau acceptabil în zona capului, a pieptului și a coloanei vertebreale. Airbag-ul pasagerului din față se poate dezactiva pentru instalarea, pe locul din dreapta, a unui scaun auto. Seria 3 permite montarea corespunzătoare a oricărui timp de scaun omologat.

Specialiștii în siguranță notează că BMW Seria 3 a evitat coliziunile în toate scenariile în care a fost implicat.

Versiunea testată a fost BMW 320d, cu motor diesel de 2.0 litri.

 

 

One thought on “Cea mai sigură mașină de familie din lume este…

  1. Pingback: VIDEO // Euro NCAP a decis care este cea mai sigură mașină de familie din lume | Pages.md

Adaugati comentariu