Trăiască motoarele convenționale! Un sondaj arată că șoferii încă nu vor hibride sau electrice

Sondaj Mazda hibride electrice convenționale (1)

Un sondaj realizat de Mazda demonstrează că șoferii din Europa sunt prea atașați de motoarele convenționale pentru a trece la propulsiile alternative. Aproape 60% dintre aceștia sunt convinși că propulsoarele pe benzină și diesel sunt de viitor pe bătrânul continent.

Dintre cele 11.008 de persoane chestionate, 58% consideră că „încă vor avea loc multe inovații și îmbunătățiri pentru motoare pe benzină și diesel”. În țări ca Polonia, procentul este și mai mare, de 65%. În Germania, Spania și Suedia 60% optează pentru mașinile cu propulsie convențională.

Deși autoritățile fac eforturi mari să țină nivelul emisiilor sub control, 31% dintre șoferi „speră că automobilele diesel vor continua să existe”. În Polonia, procentul este mai crescut, 58%. În Italia, 54% dintre posesorii de mașini ar prefera un motor diesel sau unul pe benzină. În Franța și Olanda, state cu reguli stricte în privința nivelului de noxe, doar 25% acceptă apariția vehiculelor cu emisii reduse sau zero pe piață, ceilalți fiind încă reticenți.

Datele obținute în urma sondajului au la bază 11.008 de repondenți adulți, din 11 piețe europene, cu cel puțin 1.000 de interviuri în fiecare piață, desfășurate în perioada 7 – 22 septembrie 2017.

Rezultatele sondajului realizat de Mazda vine în contextul în care constructorul nipon lansează primu lmotor comerical din lume pe bază de benzină cu aprindere prin compresie, SKYACTIV-X. Prima mașină care va primi acest tip de propulsie este Mazda6 break, care va fi prezentată luna viitoare la Geneva. Lansarea propulsorului face parte din strategia Sustainable Zoom-Zoom 2030, care combină cele mai eficiente motoare cu ardere internă cu tehnologii eficiente de electrificare.

Adaugati comentariu