Primele date oficiale au produs panică! 63.000 de clienți au anulat comanda pentru Tesla Model 3

Tesla Model 3 (4)

Nu curg numai lapte și miere în lumea eco-perfectă a lui Elon Musk. După ce s-au făcut publice primele fotografii detaliate și primele informații oficiale, dar și anunțul referitor la durata de așteptare între 12 și 18 luni, nu mai puțin de 63.000 de clienți au renunțat la comanda pentru Tesla Model 3, chiar dacă au pierdut avansul.

Elon Musk a fost cel care a făcut anunțul, la scurt timp după ce comunica mândru că 500.000 de clienți au comandat mașina fără să o vadă. Timpul de așteptare, încadrat între un an și un an și jumătate, a fost principalul factor care i-a făcut pe clienți să renunțe la vehiculul electric construit la Fremont în California.

Tot fondatorul companiei a anunțat că între timp, numărul de rezervări s-a prăbușit de la 518.000 la 455.000 pe parcursul anului, atunci când clienții nu aveau nicio informație referitoare la momentul în care viitoarea lor mașină va intra în producție. Doar primele 33 de mașini au fost livrate, cele mai multe către angajații Tesla.

Tesla Model 3 (1)

„E ca și cum ai fi la un restaurant în care se mănâncă hamburgeri, iar timpul de așteptare pentru o comandă este de o oră și jumătate. Vrei să încurajezi oamenii să comande hamburgeri în continuare?”, a fost reacția lui Musk, convins că va fi în stare să livreze 5000 de mașini pe săptămână până la sfârșitul acestui an.

Din 2018, uzina din Fremont va lucra la capacitate maximă, promite Musk, și va putea construi aproximativ 10.000 de unități pe săptămână. În prima parte a anului viitor, Tesla va începe să producă și versiunea cu tracțiune integrală.

Tesla Model 3 în versiune de top, cu preț de pornire de la 49.000 de dolari, se laudă cu o autonomie de 500 de kilometri, furnizată de o baterie de 78 kW, echivalentul, susține EPA, a 258 de cai putere. Prețul de pornire pentru versiunea de bază, cu autonomie redusă (aproximativ 350 de kilometri), este de 35.000 de dolari.

Ai aflat cine este primul proprietar de Tesla Model 3?

Adaugati comentariu