Mercedes-Benz A-Class sedan – Viitorul sună compact

Mercedes-Benz A-Class sedan

Acesta este Mercedes-Benz A Concept sedan, limuzina ce reprezintă o avanpremieră pentru întreaga gamă compactă a producătorului auto premium. Conceptul a fost prezentat astăzi la Salonul Auto de la Shanghai, care își va deschide porțile mâine porțile pentru publicul larg.

Conceptul Mercedes-Benz A-Class sedan arată complet diferit de ceea ce există deja în portofoliul modelelor compacte ale companiei de la Stuttgart. Liniile sale nu se regăsesc la niciunul dintre modelele din Clasa A, B, CLA sau GLA. Modelul vine cu noul tip de grilă, Panamericana, cu lamele verticale cromate, care sprijină logo-ul cu stea în trei colțuri amplasat central. Prototipul primește și faruri alungite, cu patru colțuri, care integrează elemente luminoase în nuanțe interesante de violet. Cei de la Mercedes explică prezența acestor culori prin faptul că elementele blocurilor optice au primit tratament UV, care le conferă luminozitate în culori diferite. Aceeași tehnologie a fost aplicată și stopurilor.

Mercedes-Benz A-Class sedan

Limuzina Clasa A prezintă oglinzi înguste și portiere cu mânere integrate, iar montantul central pare independent. Mașina se deplasează pe jante mari de 20 de inci, iar partea posterioară amintește de liniile fluide ale modelului CLA, venind însă cu forme drepte, angulare.

Conceptul A măsoară 4,57 m în lungime, 1,87 în lățime și o înălțime de 1,46 mm, venind astfel cu proporțiile și allura de coupe cu patru uși, la fel ca și CLA. Din profil, consolele scurte, pavilionul mic și o linie mediană înaltă îi garantează caracterul dinamic tipic brand-ului.

Mercedes-Benz A-Class sedan

Cu noul limbaj de design, Mercedes speră să propulseze gama compactă care, în ultimii 5 ani, doboară record după record în vânzări. Peste 2 milioane de mașini compacte a vândut Mercedes din 2012 încoace.

Berlina A-Class va lua startul în gama limuzinelor de clasă mică în compania modelului A3 de la Audi, dar și a Seriei 1 de la BMW, care pentru moment este disponibilă doar în China, dar, începând cu 2019, se va comercializa la nivel global.

Adaugati comentariu