OFICIAL – A apărut cel mai mic SUV de la Jaguar, E-Pace

Jaguar E-Pace (6)

Audi Q3, BMW X1 și Mercedes-Benz GLA au primit un partener de joacă în segmental premium al SUV-urilor de clasă mică. A venit pe lume Jaguar E-Pace, cel mai mic SUV al britanicilor.

Cu un design sportiv inspirat de și mai sportivul E-Type și cu litera E în denumire, care îl apropie de limuzina XE, noul SUV se aruncă în lupta din clasa premium cu grila mare tipică modelelor Jaguar, faruri alungite trase spre spate și linii atletice care îl fac să arate ca o felină sălbatică plecată la vânătoare.

Jaguar E-Pace (4)

E-Pace măsoară 4,395 mm în lungime și, cu un ampatament de 2,681 mm, promite călătorii în condiții premium chiar și în ceea ce privește spațiul acordat pasagerilor din spate. Linia plonjată a plafonului ar putea însă, să sacrifice spațiul la cap. La o înălțime de 1,65 m, E-Pace este mai scund ca X1 de la BMW și Q3 de la Audi. Volumul portbagajului este, în schimb, unul dintre cele mai generoase din segment, cu 577 de litri.

Noul SUV este construit pe platforma D8, care stă și la baza modelelor Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport.

La interior, E-Pace preia sistemul multimedia InControl Touch Pro cu ecran tactil de 10 inci, iar bordul poate fi configurat opțional cu instrumente digitale redate pe un ecran LCD cu o diagonală de 12,3 inci. La bord vor fi disponibile și un head-up display TFT, cinci porturi USB, hot-spot Wi-Fi 4G și patru prize de 12V.

Jaguar E-Pace (10)

Gama de motorizare include unitățile de 2.0 litri cu patru cilindri ale familiei de motoare Ingenium. Motoarele diesel vin în trei versiuni de putere, 150, 180 (ambele oferite standard cu o transmisie manuală cu șase trepte) și 240 CP (transmisie automată ZF cu nouă trepte). Propulsoarele turbo pe benzină oferă două opțiuni: cu 249, respectiv 300 CP.  Acesta din urmă este și cel mai rapid, ajungând de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde și atingând o viteză maximă de 243 km/h. Cu excepția modelului cu 150 CP și motor diesel, toate celelalte vor fi disponibile standard cu tracțiune integrală.

Ca și celelalte SUV-uri produse de britanici, noul crossover poate fi comandat în versiunile de echipare S, SE și HSE.

E-Pace vine cu sisteme Emergency Braking, Blind Sport Assist, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition și Driver Condition Monitor. Este disponibil standard chiar și un airbag pentru pietoni, care se umflă în 50-60 de milisecunde în cazul unei coliziuni cu un trecător la o viteză cuprinsă între 25 și 50 km/h.

SUV-ul de clasă mica de la Jaguar va ajunge în showroom-urile din România la începutul anului viitor.

 

Adaugati comentariu