Top 7 greșeli jenante pe care le poți face în trafic

Top 7 greșeli

Tuturor ni s-a oprit motorul când eram începători și am pornit din nou la drum însoțiți de claxoane. Iată cele mai jenante greșeli pe care le poți face în trafic. Le-ai bifat pe toate?

  1. Uiți semnalul acționat

Ai muzica tare și în habitaclu nu se aude că semnalul este activat. Dacă mergi așa sute de metri, fără să virezi nici stânga, nici dreapta, o să-i derutezi pe cei din jur. Dă muzica mai încet. Sau din când în când, nu ar fi rău să te uiți în bordul mașinii tale.

  1. Nu îți dai seama că s-a pus verde

Ești cu ochii în telefon, nu-i așa? Sau ai oprit prea în față ca să mai vezi când se schimbă culoarea semaforului. Cei din spate nu te vor ierta și te vor sancționa cu claxoanele de rigoare, pentru că sigur au fost mai atenți ca tine.

  1. Îi tai calea cuiva

Nu l-ai văzut sau ai făcut-o intenționat? Măcar ai dat semnal ca să frâneze la timp sau ai riscat să provoci un accident? S-au inventat oglinzile retrovizoare, niște chestii mici care se montează în mașină și pe părțile laterale ale vehiculului.

  1. Nu reușești să faci parcarea laterală din prima încercare

Studiile au dovedit că șoferii cu mașini foarte mari și cu mașini foarte mici nu parchează niciodată bine. Nimeni nu s-a născut învățat, dar instructorul auto te-a învățat cu siguranță niște repere pe care ai face bine să ți le amintești. Asta dacă nu vrei să se strângă o coloană de mașini în spatele tău pe străduțe când faci manevra.

  1. Lovești pe cineva din spate la semafor

Nu ai nicio scuză atât timp cât lămpile care te avertizează că șoferul din fața ta frânează, funcționează. Veți petrece împreună jumătate de zi la compania de asigurări, apoi câte două săptămâni cât timp service-ul vă repară mașinile. Nu mai bine nu mai citești ziarul în mers?

  1. Intri pe sens interzis

Ai ratat indicatorul care îți interzice accesul pe o stradă sau pe cel care îți arată “Obligatoriu înainte”? Acum doar nu o să te încăpățânezi să mergi mai departe cu orice preț. Mai ales că, dacă te întâlnești cu un echipaj de poliție, rămâi fără permis!

  1. Ți se oprește motorul

Trebuie să fii atent la tot ce mișcă în jur și ai doar doi ochi. Trebuie să ții mâinile pe volan, să dai semnal, să schimbi treptele și ai doar două mâini. Ai trei pedale și, la naiba, doar două picioare. Se poate întâmpla să-ți “moară” motorul la pornirea de pe loc. Răsucește cheia în contact, cere-ți iertare și… la drum!

Adaugati comentariu