Noul Fiat 500X primește motoare turbo noi și o operație estetică

Noul Fiat 500X (4)

Noul Fiat 500X primește motoare turbo noi și o operație estetică discretă. Un look revigorat și tehnologii noi, dar și dotări standard generoase vin la pachet acum cu noul 500X.

Noul Fiat 500X are acum faruri Full-Led și un interior în stilul 500. Intrumentarul de bord a fost complet reconfigurat, acesta primind și o grafică nouă, mai ușor de citit. Și volanul este nou și este îmbrăcat în piele Techno, integrând și butoanele pentru comandarea radioului. Ambianța la bord este însă tipică renumelui 500.

Noul Fiat 500X (19)

Test drive Fiat 500L – Mai 500 ca niciodată

În premieră în gama Fiat, o familie nouă de motoare cu trei și patru cilindri sunt cu 20% mai eficiente și cu până la 20% mai silențioase decât versiunile diesel echivalente, oferind performanțe similare. Toate propulsoarele se conformează standardului Euro 6/D-TEMP, iar cele pe benzină primesc filtru de particule. Noile motoare turbo Firefly sunt rezultatul a 75.000 de euro de teste virtuale, 60.000 de ore de testare în condiții reale de trafic și 5 milioane de kilometri parcurși pe drumuri din lumea întreagă.

Noul motor turbo de 1.0 litru pe benzină dezvoltă 120 de cai putere și un cuplu de 190 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte și primește tracțiune față. Motorul 1.3 cu patru cilindri dezvoltă 150 de cai putere și 270 Nm, dar vine cuplat la o transmisie automată DCT cu șase rapoarte și dublu ambreiaj, tot cu tracțiune față.

Noul Fiat 500X

Top 5 mașini care au marcat era lui Sergio Marchionne

Gama de motoare pe benzină este completată de propulsorul 1.6 E-Torq, cuplat la o transmisie manulă și cu tracțiune față.

Și unitățile diesel MultiJet II au fost actualizate, primind acum funcție de Start&Stop. Trei motoare turbo diesel se regăsesc în gamă: 1.3 MultiJet II cu 95 de cai putere, transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune față, 1.6 MultiJet II cu 120de cai putere, transmisie manuală cu șase trepte sau transmisie automată DCT și tracțiune față și 2.0 MultiJet II cu 150 de cai putere, o transmisie automată cu nouă rapoarte și tracțiune integrală.

Noul Fiat 500X

Gama include două tipuri de caroserie și trei linii de echipare (Urban, City Cross și Cross). Fiat 500X Urban primește o parte frontală și o bară spate noi, în timp ce Cross și City Cross primesc protecții noi din plastic, care le subliniază natura aventuroasă. Cross beneficiază și de sistemul de tracțiune integrală 4WD.

Fiat 500X are acum și tehnologii noi, cum ar fi Traffic Sign Recognition, Speed Advisor și Lane Assist, standard la toate versiunile. Astfel, 500X recunoaște semne de circulație, limitează automat viteza maximă în funcție de limita de viteză din zonă și frânează în situații de urgență.

Noul Fiat 500X

Fiat 500 serbează 60 ani cu două ediții aniversare

Un film de două minute și jumătate, inspirat din celebrul “Înapoi în viitor” (“Back to the Future”) prezintă noul 500X într-o manieră amuzantă. Un cuplu tânăr pornește la drum din anii ’60, la bordul unui Fiat 600, și este teleportat în zilele noastre în mașina surprinzător de inteligentă. La finalul filmului, vedem și o apariție surpriză. Rolul polițistului este jucat de actorul Cristopher Lloyd.

Adaugati comentariu