Mirela Boureanu Vaida – Slalom prin zile aglomerate

Pe Mirela Boureanu Vaida, o știți cu siguranță, de pe micile ecrane. Este extrem de energică, de aceea reușește cu brio să îmbine teatrul cu televiziunea și cu muzica. Pentru că nu are mult timp la dispoziție, mașina este indispensabilă pentru a putea face slalom printre activități. Am fost curioși să știm cum este Mirela Boureanu Vaida în rolul de șoferiță.

 

img

 

AutoExpert: Ce este maşina în concepţia dumneavoastră, un simplu mijloc de transport, o modalitate de etalare a poziției sociale sau o chestiune de lifestyle?

MIRELA BOUREANU VAIDA: Mașina este în concepția mea și un mijloc de transport și o modalitate de etalare a poziției sociale, dar și o chestiune de lifestyle. Acum, depinde de fiecare în ce proporții trăiește fiecare variantă în parte. Este clar un mijloc de transport pentru că altfel nu prea poți funcționa, mai ales în București și o modalitate de etalare a poziției sociale, pentru că altfel ne-am mulțumi toți cu o simplă bicicletă, dar și de lifestyle pentru că îți face viața mai ușoară, pentru că îți dă un anumit confort, pentru că poți merge îmbrăcată într-un anumit fel, purtând tocuri, fiind coafată, aranjată, te dai jos în fața unui restaurant, și dai cheia omului de la poartă, valetului pentru a-ți parca mașina, iar tu te duci foarte comod și foarte elegant și te așezi la masă. Deci, toate lucrurile la un loc, fac parte din necesitate împletită cu plăcere. Și pentru mine mașina este o necesitate, dar și o plăcere de a o conduce. Mă relaxează foarte mult.

AEX: Ce părere aveţi despre oamenii care recurg la maşini scumpe pentru a se face remarcaţi?

M.B.V: Probabil că nu au altceva cu care să se remarce. Pe de altă parte, crește și respectul de sine atunci când știi că conduci o mașină care întoarce capetele pe stradă. E ca și atunci când mergi la brațul unei femei frumoase. Mașina scumpă în concepția poporului român care vine după foarte mulți ani de sărăcie și de cenzură,  înseamnă o evadare. Fac orice, fac rate, n-avem ce mânca, dar ne luam o mașină scumpă. Nu sunt de acord cu lucrul asta, chiar dacă și eu conduc o mașină scumpă, însă la mine sunt mult mai multe motive pentru care fac lucrul asta și am sa vă explic mai jos.  Însă, despre oamenii care recurg la mașini scumpe, doar pentru a se face remarcați, nu am o părere bună. Sunt oameni care nu au alte valori, nu au alte calități, și atunci merg pe această chestiune. În general, cu cât este mai scumpă mașina pe care vrei să o etalezi, cu atât mai mică îți este plaja de calități pe care poți să o oferi.

AEX: Simpatizați vreo marcă anume? Care sunt factorii determinanți în alegerea unei mașini?

M.B.V: Nu neapărat! Eu în acest moment conduc 2 mașini, una mai mare și una mai mică, sunt din game concurente. Îmi place o mașină comodă și o mașină versatilă, să-i spun asa, cu care pot foarte ușor să mă strecor pe orinde și care să mă reprezinte. Am 2 mașini care fac parte din gama de lux, dar nu după asta m-am ghidat atunci când le-am ales, ci, în primul rand, după aspect. Pe prima am ales-o pentru că este SUV și pentru că oferă o anumită siguranță copiilor și este și voluminoasă și pot să pun și 2 carucioare și bineînțeles toate bagajele cu care plecăm, fie și pentru 2 zile în afara Bucureștiului, iar pe cea de-a doua, cea mai mică cu care eu merg atunci când sunt singură și vreau să mă relaxez, am ales-o pentru că-mi place foarte tare gamă și pentru că mi se pare mică, simpatică,fină, elegantă, dichisită. Deci, îmi atrage atenția imaginea unei mașini, iar eu în acest moment,  când sunt singură conduc un Mini, cand sunt cu familia, conduc un Audi SUV.IMG_4051

AEX: Care este mașina cu care v-ați deplasat la emisiune?

M.B.V: Mă deplasam la emisiune cu Mini Cooper Countryman. Este o mașină foarte dragă mie, nu este singura pe care o iubesc, îmi mai place Fiat 500, îmi mai place VW Beetle, pe care am și condus  – o pentru prima dată când mi-am luat carnetul. A fost prima mea mașină proprie și personală, New Beetle, dar varianta veche, nu cea nouă care seamană cu un Porsche. Îmi plac foarte mult mașinile mici și cochete. Acestea ar fi de fapt cele care mă definesc pe mine, dacă ar fi să mă gândesc doar la mine, și nu la întreg familionul pe care îl am în spate.

AEX: Preferați altă mașină atunci când evadați din oraș?

M.B.V: Mașina cu care evadez din oraș este Mini Cooper. Are un sistem audio foarte, foarte bun, este foarte ușor de condus, automată, îmi place culoarea, este un verde jungle cu plafonul alb, cu trapă. Îmi place foarte tare și simt că mă reprezintă.DSC_9659

AEX: Prin ce situaţii limită aţi trecut cu maşinile pe care le-aţi deţinut?

M.B.V: Off, prin foarte multe ..din păcate, am avut și expriențe neplăcute de accidente, fără victime, dar cu un mare șoc psihic  pentru mine, fiindcă m-am speriat foarte, foarte tare, atunci când am intrat într-o bordură din plin și atunci când mi-a explodat o roată, am mers pe jantă foarte mult timp, m-au oprit colegii din trafic să-mi spună ca săreau scântei din jantă. Eram foarte panicată și, sigur că am abandonat mașina în mijlocul străzii și am mers la poliție. Dar, m-a traumatizat această experiență foarte tare și mi-am dat seama că nu e de glumă cu mașina, trebuie să fim foarte atenți, nu cu oboseală, nu cu stres, nu cu grabă și cu atat mai mult, nu cu alcool. Am avut situații limită și la prima mea experiență,  la primul meu drum, pe ruta Sinaia-București cu VW New Beetle, pentru că nu am luat curba foarte bine și m-am dus direct într-un gard de ciment și într-un stâlp electric, așa că mi s-a activat și airbagul. De asemenea, am fost traumatizată. Sunt femeie și ca toate femeile am avut și eu începuturile mele, botezul la volan.

AEX: Ce vă enervează cel mai tare în trafic?

M.B.V: Mă enervează aglomerația, semafoarele care nu sunt sincronizate, lipsa drumurilor efectiv și bineînțeles grobianismul  unora dintre participanții la trafic.

AEX: Cum credeţi că sunt percepute femeile care conduc maşini mari?

M.B.V: Femeile care conduc mașini mari sunt percepute într-un singur fel și anume, că sunt femei agățătoare, că sunt  femei întreținute,  că sunt amante, femei ușoare, că sunt materialiste, că sunt pe interes.  Eu conduc o mașină mare, mai ales atunci când sunt cu familia, pentru că este vorba despre 2 copii mici, pe care îi transport fie în landou, fie în scaunul de mașina, pentru că am bagaje foarte mari în spate, pentru că trebuie să-i duc și în parc și la spital, și în supermarket și oriunde ne deplasăm, cu toate după noi. Deci, nu sunt una dintre femeile care să se folosească de vreun bărbat pentru o mașină mare, dimpotrivă sunt o femeie care a muncit foarte, foarte mult că să poată să își permită o mașină mare pentru siguranța copiilor ei.DSC_9723

AEX: Ce primează, siguranţa oferită sau frumuseţea unei maşini?

M.B.V: Siguranța, acum, în primul rând primează, pentru că am o familie, înainte de a avea copii prima frumusețea. Dar eu am găsit în cele 2 mașini pe care le conduc  și siguranță și frumusețe.

AEX: Povestiți-ne despre primele dumneavoastră experienţe în calitate de şofer.

M.B.V: În egală măsură, v-am povestit despre primele mele experiențe în calitate de șofer pe drumul Sinaia  – București, când nu am luat o curbă și m-am oprit direct în stâlp. Și când am mirosit acel praf care a ieșit din airbag-uri vreo săptămână și l-am mai  accidentat si pe soțul meu care a avut o zgârietură la frunte si o durere la umăr din cauza mea, el fiind în dreapta. Dar cred că fiecare om are astfel de experiențe. Se spune că nu ești șofer până nu ai un mic accident. Oricât de mic ar fi el. Eu am trecut prin aceste experiențe și îmi doresc să fie singurele din toată viața mea.

AEX: Ce părere aveți despre femeile care se machiază la volan?

M.B.V: Sunt sexy!  Mai ales la semafor. Ce poți să faci? Sunt femei care pleacă în grabă, care nu au timp acasă, care au de făcut mic dejun  copiilor, care s-au trezit prea tarziu, care nu au avut timp să-și calce cămașa, care nu au avut timp să pregătească masa, abia fac un duș și pleacă repede.  Și atunci ce fac femeile la volan? Păi ce nu au avut timp sa facă acasă în fața oglinzii. Având în vedere că faci aproximativ o oră până la serviciu și că stai atât de mult la semafor, ce poți să faci, decât să-ți dai cu un rimel sau un ruj. Mi se pare foarte sexy când cineva din stânga sau din dreapta se uită la tine și tu cobori frumusețe de oglindă, te uiți și-ți aranjezi machiajul și părul. E, din nou, o calitate a femeilor, aceea că pot să-și facă din timpul petrecut la semafor un timp pentru ele, măcar acolo să aiba timpul lor, fără să le deranjeze nimeni.

AEX: Ce sfaturi aveți pentru tinerele începătoare?

M.B.V: Pentru tinerele începătoare am sfatul de a o lua încet. “Take it easy, baby”, pentru că nu este de joacă cu viața. Foarte multe femei atunci când pun mâna pe volan se simt cu adevărat puternice, se simt independente, simt nu doar că suntr egale cu bărbatul, ci că sunt cu mult peste el și atunci accelerează, accelerează și forțează și semaforul, forțează și coloana și intră pe sens unic și pe interzis și pe calea ferată și pe liniile de tramvai, însă acesta este cel mai mare pericol pentru că  foarte multe tinere abia așteptată  majoratul  pentru a-și lua permisul și de aici până la teribilism este un pas foarte mic. Așa că, grijă mare și atenție, fiindcă că nu vă trebuie să vi se întâmple decât o dată ceva ca să vă dați seama cât de importantă este sănătatea și siguranța voastră.

AEX: Care este cuvântul de ordine, atunci când vă referiți la mașina dumneavoastră?

M.B.V: Când mă refer la mașina mea, cuvântul de ordine este siguranță pe străzi. Siguranța, acesta este cuvântul de ordine acum. Siguranță pe care o am în acel SUV de care vă spuneam și pe care cred că o am și în mașina mai mică pe care o conduc

AEX: Care sunt lucrurile de care nu vă despărțiți niciodată atunci când plecați cu mașina?

M.B.V: Răbdarea, telefonul conectat prin Bluetooth și apa. Pentru că trăiesc o veșnicie, mi se pare în mașină, mai ales la semafoare și mai ales la orele de vârf și atunci am nevoie să mă hidratez, am nevoie să vorbesc cu cineva ca să-mi omor timpul, iar de răbdare nu are rost să te lipsești pentru că nu faci nimic fără răbdare din momentul în care ai ieșit din casă.DSC_9845

AEX: O mașină se poate alege și cu …sufletul?

M.B.V: Da! Vreau să vă spun că eu m-am atașat de fiecare mașină și am plâns efectiv atunci când a trebuit să o vând sau să mă despart în vreun fel de ea.  Se alege cu sufletul pentru că mașina îți devine aproape un partener de viață și un mediu în care trăiești cel puțin 2 ore pe zi. Făcând o socoteală, îți ia ceva ani mașina din viață, așa încât trebuie să o alegi ca și pe partenerul de viață, din casă, cu sufletul. Eu chiar cred că te poți atașa de lucruri, chiar dacă nu este bine pentru că suferi de cele mai multe ori, exact ca atunci când te atașezi de oameni, dar așa sunt eu, o atașată. Deci mă atașez și cu sufletul de mașinile pe care le conduc.

AEX: Care a fost cea mai frumoasă experiență pe care ați trăit-o la volan?

M.B.V: Au fost multe …cele în care plecăm în vacanță. Îmi plac experiențele în care simt că evadez din București și în care sunt fără griji, în care plec undeva cu soțul meu, îmi plac exursiile la munte, îmi place să merg pe Transfăgărășan, îmi place să văd peisaje frumoase și nu am avut încă această experienâă, dar mi-aș dori foarte, foarte mult să conduc. Am și făcut-o de altfel într-o vacanță, acum vreo 3 ani, pe SS 77, este acea celebră șosea din Italia, acea “nuestro azzuro”, cum ii spun italienii, acea șosea care șerpuiește și pe partea dreaptă cum te duci ai apă, ai marea, iar pe partea stângă ai muntele. Este superbă acea destinație și mai ales drumul cu mașina este absolut de vis, este de film, tocmai de aceea atunci când am plecat cu soțul meu, am vrut să fie italienească cu adevărat vacanța și ne-am închiriat un Fiat 500 de la aeroport, din Roma și am mers până în Positano, până la Malfi cu această mașină mică și extrem de cochetă, iar drumul acela din Roma și până în orașul Malfi, unde ne-am și cazat, a fost cu adevărat o reverie. Aceea a fost cea mai frumoasă experiență pe care eu am trăit-o și la volan, dar și în partea dreaptă a volanului.

AEX: Cum vedeti mașina viitorului?

M.B.V: O mașină care să ne teleporteze.Îi spun că vreau să ajung în acest moment la Cluj, la mama soacră să-I las copiii și ea să facă astfel încât în 15 minute să mă ducă acolo. Deci, o mașină care să ne teleporteze, asta îmi doresc.

AEX: Care este mașina perfectă pentru o familie cu 2 copii?

M.B.V: O mașină mare, SUV. Eu am un SUV de la Audi , este Audi Q7, o mașină cam greoaie la condus, așa mi se pare mie, mai ales că a venit vorba de parcări și de străduțe înguste, străzi pe care sunt parcate mașinile și pe stânga și pe dreapta, iar eu trebuie să mă furișez, astfel încât să nu lezez pe nimeni. Este o mașină mai masivă, o simt și la picior că-i grea, dar este o mașină care simt că-mi protejează copiii, mă protejează și pe mine, o mașină mai greu de distrus și o mașină care te pune deasupra celorlalte lucruri pentru că este o mașină înaltă, așa încât am o perspectivă bună de la volan, îmi văd copiii în oglinda retrovizoare, totul este în regulă. Mă simt bine cu această mașină și nu doar cu ea, cred eu că ne-am putea simți bine cu toate mașinile din gama ei la toate celelalte firme concurente.

foto reprezentativa

foto 2

foto 3: arhiva personala

 

Adaugati comentariu