Ioana Dumitrăchescu: „Perioada pe care o trăim acum este una pe care n-am mai trăit-o niciodată”

Ce citim în vremea pandemiei? Ioana Dumitrăchescu, scriitoare, influencer și motivational couch are câteva sugestii, iar noi suntem pe care să-i descoperim adevărata identitate. Vrea să ajute oamenii. Vrea să inspire. Vrea să învețe pe toată lumea să se bucure de viață. „Căci ea nu e nici urâtă, nici frumoasă. Este exact așa cum o percepem.”

Multumim, Ioana pentru că ai acceptat invitația noastră!

MissAuto: Când și cum ți-ai descoperit această pasiune?

Ioana Dumitrăchescu: Pasiunea scrisului o am încă de când eram copil, cred că aveam șase sau șapte ani. Cartea mi-a fost dragă încă dinainte să știu să citesc și consider că m-am născut cu acest talent. Am început să scriu pe la zece ani, dar mai mult mă distram decât să scriu ceva serios. Versuri, povești, poezii, chiar și articole de ziar, tot fel de lucruri interesante pentru mine la acea vârstă. Apoi mai târziu, la douăzeci de ani a murit un amic de-al meu, s-a sinucis și eu am scris acea carte în memoria lui. Romanul se numește „Lacrimi de îngeri (dincolo de viață)” și este chiar prima carte scrisă de mine.

Pasiunea a curs firesc căci iubeam de mic copil cărțile și am știut întotdeauna că locul meu e printre cei care scriu.

MissAuto:  Ce părere ai despre perioada pe care tocmai o traversăm și ce sfaturi ai pentru cei care simt nesiguranță, teamă, poate furie?

Ioana Dumitrăchescu: Perioada pe care o trăim acum este una pe care n-am mai trăit-o niciodată. Nu îmi este ușor nici mie, desi sunt o fire introvertită și stau mai mult în casă, scriind, citind și urmărind filme. Consider că este important să avem grijă de noi înșine, să privim mai puțin la știri și să citim mai mult sau să vizionăm filme care ne plac și ne binedispun. Părerea mea este că am putea să gândim diferit, să ieșim puțin din tensiunea asta care plutește în aer și să fim mai ancorați în obiectivele noastre. Știu că nu e ușor, și eu am o editură și afacerile în perioada asta au decăzut destul de mult, însă trebuie să fim conștienți că vom trece și peste asta și să ne deschidem mintea ca să privim dincolo de ceea ce se întâmplă. Mereu să ne punem semne de întrebare. Iar asta se poate dacă suntem deschiși spiritual spre evoluția noastră.

MissAuto: Știm că nu ai permis de conducere, dar spune-ne, te rog, ce este maşina în concepția ta? Un simplu mijloc de transport, o modalitate de etalare a poziției sociale sau o chestiune de lifestyle?

Ioana Dumitrăchescu: Pentru mine mașina este un bun necesar. Încă nu am permis, dar sper ca în viitorul apropiat să îl obțin și eu. Mi-e puțin cam frică să conduc, nu știu dacă aș fi în stare să mă pot concentra atât de mult la volan. Mintea mea mereu e plecată în toate părțile. Din perspectiva mea , mașina nu mai e un lux. Avem nevoie de mașină pentru a ne deplasa, pentru călătorii și nu numai. Ar trebui să fie parte din orice familie.

MissAuto: O mașină se poate alege și cu …sufletul?

Ioana Dumitrăchescu: Categoric! Mașina trebuie să se aleagă cu sufletul. Să fie ca un copil, nu doar un obiect care ne poartă dintr-o parte în alta. De aceea, în momentul în care voi avea și eu mașină o voi alege cu sufletul.

MissAuto: Cum vezi mașina viitorului?

Ioana Dumitrăchescu: Ai să râzi, dar pentru mine mașina viitorului seamănă cu cele din filmele și cărțile SF, care zboară, se conduc singure și care, obligatoriu merg pe baterie electrică. De asemenea, tipul acesta de mașină va apărea în câteva cărți SF ale mele pe care le voi scrie în viitor. Mi-ar plăcea foarte mult ca aceste fantezii să devină realitate, sincer!

MissAuto: Revenind la activitatea ta, spune-ne la ce lucrezi în acest moment?

Ioana Dumitrăchescu: Acum pregătesc spre tipar romanul paranormal romance „Confesiuni pe buze fierbinți” și cartea de dezvoltare personală „Atingerea magică a iubirii”. Între timp scriu la următoarele două cărți: „Puterea de transformare a corpului fizic” și romanul motivațional „Atracția și visele vol 1 Călătoria”.

Iar pe lângă asta pregătesc și povestea, personajele și primul draft din romanul fantasy Blestemul Tăcerii, o serie care va avea 10 volume și pe care o voi lansa și international. Primul volum din serie „Inițierea” va apărea anul acesta în vară și sper să am parte și de o lansare la București, dar încă nu știu dacă va fi posibil. Să vedem cum vom evolua cu această situație în care suntem.

MissAuto: Unde se pot găsi cărțile tale și la ce prețuri?

Ioana Dumitrăchescu: Cărțile mele se vând pe site-ul editurii Mysterio (www.edituramysterio.ro). Este editura mea și lucrez cu mare drag la tot ce ține de ea. Prețurile cărților consider că sunt decente, având în vedere că avem transport gratuit la orice comandă. În jur de 34 de lei, maxim 40 de lei. Momentan nu se găsesc pe alte site-uri, dar mă gândesc serios să le dau spre vânzare la Cărturești, Elefant și Libris. Depinde de cititorii interesați.

MissAuto: Cum decurge o zi din viata unei scriitoare?

Ioana Dumitrăchescu: Haotic! Sincer, nu știu cum se descurcă ceilalți scriitori, dar eu dacă nu scriu într-o zi, nu mă simt bine. Chiar dacă scriu puțin. M-am obișnuit să scriu zilnic și scriu destul de mult, căci am ambiția ca anul acesta să public 12 cărți. Sper să reușesc. Tot ce fac este să scriu, să citesc, să învăț scriere creativă, și mai studiez pe lângă asta astrologia și fac astrograme oamenilor care doresc să se cunoască mai bine pe ei înșiși.

De curând am descoperit o nouă tehnică de citire rapidă și studiu care se numește FotoCitire și unde citești în mod subconștient fără să parcurgi cartea cuvânt cu cuvânt. Mă joc cu asta. Până acum cărțile pe care le-am fotocitit, le-am înțeles mai bine când am ajuns să le citesc în mod normal.Ioana Dumitrăchescu

MissAuto: Cum lucrezi cu cei care sunt sceptici, cei care nu cred în puterea despre care tu vorbesti atât de frumos?

Ioana Dumitrăchescu: Sincer, oamenii care sunt sceptici au propriul lor drum. Nu putem forța pe nimeni să fie ca noi. Fiecare își găsește drumul prin experiențe sau probleme. Dacă cineva care nu crede în puterea spirituală, se găsește dintr-o dată în postura de a fi bolnav sau are probleme, își poate pune semne de întrebare. Atunci începe căutarea. La mine totul a decurs natural. La 3 ani mă întrebam: oare cine sunt? Îi puneam mamei și tatălui o grămadă de întrebări despre orice exista în jurul meu. Și așa am ajuns la o oarecare cunoaștere spiritual.

Nu pot și nu vreau să lucrez cu oamenii sceptici. Ei doar vor să rămână cu dreptatea lor, orice le-ai spune.

MissAuto: Ce sfaturi ai pentru cititorii noștri și pentru fanii tăi?

Ioana Dumitrăchescu: În primul rând, să aibă grijă de mașina lor, să conducă prudent, căci viața lor și a celor din jur este extrem de importantă. Apoi îi sfătuiesc să citească și să experimenteze cât mai mult. Consider că asta contează cel mai mult în viață. Experiența.

După ce vom muri, doar asta va conta. Nu ceea ce avem, ci ceea ce am făcut, ce am simțit și ce am învățat din fiecare experiență.

Adaugati comentariu