Regina-mecanic – Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost mecanic în cel de-al Doilea Război Modial

„Majestate, iată o bujie!” Punem pariu că nu ați auzit niciodată această replică! Dar a auzit-o Regina Angliei. Puțini știu că înainte de a urca pe tron, tânăra Elisabeta a activat ca mecanic în armata Marii Britanii.
Elisabeta a II-a (3)

Înainte de a fi regina Angliei, Elisabeta a fost regina pieselor auto! În timpul celui de-al doilea Război Mondial, aceasta a activat ca expert auto în Serviciul Auxiliar Teritorial rezervat femeilor. Luni întregi își rugase tatăl, pe Regele George al VI-lea, să o lase să se alăture forțelor armate. Părintele regal a fost de acord cu o singură condiție: să revină în fiecare seară la Castelul Windsor. Independenta Elisabeta a spus ca el și a făcut ca ea, așa că a lipsit multe nopți de acasă, preferând să doarmă la baza militară din Camberley, Surrey, la aproximativ 50 de kilometri distanță de Londra.

Elisabeta a II-a (9)

Încă o adolescentă la acea vreme, tânăra Elisabeta a învățat cum să schimbe roți și chiar să dezasambleze și să reconstruiască motoare. A învățat și cum să conducă o ambulanță. La 18 ani, Elisabeta era un șofer curajos la volanul camioanelor militare și un mecanic căruia nu-i păsa de unghii murdare sau de salopeta pătată. Ba chiar se mândrea cu asta în fața prietenelor aristocrate și a surorii Margareta, care erau de-a dreptul oripilate. Elisabeta râdea în hohote de reacția lor.

Elisabeta a II-a (1)

Bizar este că regina nu deține carnet de conducere. Pentru șoferii de rând, permisele sunt eliberate în numele Majestății Sale, deci ar fi trebuit să-și dea singură permisul. La 92 de ani, Elisabeta este încă pasionată de condus. Până la urmă, a fost primul posesor de Bentley Bentayga, primul SUV al companiei.

Din același motiv, Elisabeta a II-a a Marii Britanii poate să conducă mașini neînmatriculate și să călătorească în străinătate fără pașaport.

Regina rămâne singura femeie din familia regală care a activat vreodată în cadrul forțelor armate și singurul șef de stat încă în viață, care a activat în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Sursă foto: Mashable.

Adaugati comentariu