Niculina Gheorghiță: „Este necesar să plecăm la drum cu credința că vom ajunge în siguranță”

Niculina Gheorghiță

Încă din copilărie, Niculina Gheorghiță  era atentă la cum funcționa mediul și viața oamenilor. A început prin observarea mediului, apoi a căutat explicații teoretice. După ce le-a găsit a început să le puna în practică. Astfel de vreo 26 de ani cerceteza, studiază și practică în  domeniul psihospiritual, în vindecarea sufletească, psihică și fizică și în susținerea celor care i-au cerut ajutorul.

Având astfel de preocupări a participat și prezentat lucrări pe temele vindecării, cunoașterii și dezvoltării ființei umane la diverse Simpozioane și Conferinţe de Terapii alternative, de Psihologie și de Spiritualitate.

Niculina Gheorghiță

MissAuto: Noi suntem pasionați de mașini. Nu putem să trecem mai departe fără a vă întreba ce mașină conduceți și care au fost factorii determinanți în alegerea acesteia.

Niculina Gheorghiță: Mașinele mele preferate de peste 10 ani sunt marca Mercedes. Acum conduc un GLE coupe. În alegerea mașinilor a contat siguranța pe care o oferă pe drumurile patriei.

MissAuto: O mașină se poate alege si cu sufletul?

Niculina Gheorghiță: Da, chiar cred că se poate. Eu de exemplu mi-am ales culoarea mașinii cu sufletul chiar dacă a necesitat un anumit timp până a fost găsită culoarea mașinilor mele.

Nu m-am mulțumit cu orice culoare și nici cu orice marcă.

MissAuto:Trecem printr-o perioadă dificilă. Ce sfaturi aveți pentru cititorii noștri?

Niculina Gheorghiță: În calitate de specialist în psihologia umană aș putea oferi câteva recomandări și anume:

  • să rămână conectați cu sinele lor, cu interiorul lor;
  • să fie aproape emotional și mental cu membrii familiei pentru a se simți protejați;
  • să fie răbdători și blânzi cu cei din jur;
  • să rostescă mereu afirmații de frecvență înaltă cum ar fi: Bucurie, pace, liniște, armonie, iubire, înțelegere, înțelepciune;
  • să se relaxeze și să stea cât mai mult în natură.

MissAuto: Cunoașteți foarte bine natura umană în calitate de psiholog. Ce credeți ca ne lipseste pentru ne bucura de o viață abundentă în toate domeniile?

Niculina Gheorghiță: Eu cred că nouă românilor ca nație, ne lipsește iubirea de sine și convingerea că merităm să trăim o viață deplină. Iar pentru a trăi o viață în bucurie este necesar să avem cunoaștere, intenție și voință activă, atenție concentrată pe obiectivele și proiectele intenționale și exersare mentală pentru starea de bine.

MissAuto: Vorbiți-ne despre cărțile dumneavoastră. Ne e tare drag acest domeniu.

Niculina Gheorghiță: Cărțile mele sunt cărți scrise după 20 de ani de experiență profesională de lucru cu oamenii, sunt cărți scrise din experiențele mele personale de creștere și evoluție și asta cred că le face să aibă succes. Sunt cărți practice prin care omul se descoperă pe sine, se reconectează la interiorul lui divin și ajunge la o evoluție rapidă și durabilă.

Niculina Gheorghiță

MissAuto: Cum pot ajunge persoanele interesate la dumneavoastră?

Niculina Gheorghiță: Dețin site-ul www.holisterapia.ro, pagina de pe Fb cu același nume, însă volumul de cereri este deja foarte mare și programările se fac cu mult timp înainte.

MissAuto:  Unii oameni sunt un pic sceptici când vine vorba despre aprofundarea/vindecarea sufletului și nu vor/nu sunt pregătiți să creadă ceva ce nu poate fi demonstrat. Ce le transmiteți acestor oameni?

Niculina Gheorghiță: Oricum ceea ce pare pentru unii că nu este demonstat științific de fap teste foarte vizibil în natură. Viața este cel mai bun pedagog așa că le transmit să aibă răbdare cu ei că va veni o situație sau o provocare când le va apărea întrebarea Cine sunt eu și ce vreau de fapt? Din experiența mea am observat că pentru fiecare om există un timp și un moment optim când vor fi pregătiți pentru descoperirea de sine. În zilele noastre la cât de mult a evoluat știința în a descoperi partea nevăzută a universului, ignoranța este o alegere.

MissAuto: Suntem agitați, mereu grăbiți, cum să găsim acel echilibru între minte, corp și suflet?

Niculina Gheorghiță: Într-adevăr este un du-te vino mereu peste tot și cu oricine, suntem în secolul vitezei și ne-am pierdut conectarea cu noi. O modalitate de a rămâne în contact cu noi este să avem un răgaz măcar de 30 min dimineața și seara pentru a ne pregăti și încheia ziua, pentru a ne liniști creierul prin tehnici de meditație activă, de exersarea de afirmații pozitive, de contemplare la acțiunile și experiențele noastre. Prin aceste metode ne putem observa, transforma, corecta și trăi conștient bucuria vieții.

MissAuto: Ce sfaturi/recomandări aveți pentru șoferii care sunt foarte nervoși, chiar agresivi la volan? Cum pot fi ajutați să scape de această agresivitate?

Niculina Gheorghiță: Atunci când în interior sunt multe frustrări și probleme nerezolvate apare starea de nervozitate mai ales la volan.

Prima recomandare este să se caute interior, mergând la un specialist psihoterapeut cu care poate călători spre interiorul lor pentru a dezamorsa furia.

Alte recomandări pe care le au la îndemâna lor sunt: să se observe și anume în ce momente apare furia și cu ce poate corela acea stare; să folosească uleiuri esențe terapeutice sau aromaterapia care-i ajută să-și liniștească sistemul nervos și să facă pace cu ei.

MissAuto: Cu ce gând ar trebui să plecam la drum și cum ne putem îmbunătăți călătoria (viața)?

Niculina Gheorghiță: La orice drum pe care pornim, este necear să plecăm cu credința că vom ajunge în siguranță, să intenționăm să fim atenți și prezenți în drumul și viața noastră și să ne bucurăm de călătorie.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

Adaugati comentariu