Telefoanele inteligente – Cauza principală pentru creșterea numărului de accidente?

telefoanele accidente

În ultimii doi ani, numărul de victime ale accidentelor rutiere fatale a crescut cu 14,4%, după ani întregi în care cifrele înregistraseră un declin. De exemplu, în 2016, în Statele Unite, peste 100 de persoane au fost ucise în fiecare zi în acccidente survenite în trafic. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că automobilele au devenit mai sigure ca niciodată.

Bloomerg raportează că experții restrâng numărul cauzelor acestei tendințe îngrozitoare și, având la bază dovezi și informații preluate de la specialiști, a ajuns la concluzia că telefoanele inteligente sunt de vină.

Conform studiilor, șoferii americani și nu numai, sunt distrași de smartphone-uri în timp ce conduc. Scriu mesaje, verifică notificările de pe rețelele de socializare și postează. Aproape 70% dintre americani au fost activi pe Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat și altele în 2015. Anul acesta, procentul a ajuns la 80%.

Cea mai mare creștere a numărului de victime s-a înregistrat în rândul bicicliștilor, al motocicliștilor și al pietonilor. În 2016, în SUA, 5.987 de pietoni au fost uciși de mașini, o creștere de 22% în ultimii doi ani. Datele au la bază rapoarte completate de poliție în urma accidentelor.

telefoanele accidente

Un studiu realizat de o companie cu sediul la San Francisco, Zendrive Inc., și derulat pe 3 milioane de persoane, a demonstrat că șoferii își folosesc telefoanele mobile pe durata a 88% din drumul parcurs. Cifrele sunt, cel mai probabil, și mai mari, pentru că studiul nu include momentele în care șoferii își pun telefonul într-un suport fix, folosindu-l astfel cu ajutorul unui sistem handsfree.

Și șoferii de utilitare grele sunt distrași de telefoane în timp ce operează utilajele. Într-un material cu titlul “Smartphone-ul îi ucide pe americani, dar nimeni nu numără”,  Bloomberg anunță că cifrele victimelor implicate în accidente provocate de atenție acordată telefonului mobil sunt, în realitae, de trei ori mai mari ca cifrele anunțate de autoritățile americane.

Sură: Bloomberg.

Adaugati comentariu