Barcelona, Londra și Milano fac curățenie: vor avea doar autobuze electrice

autobuze electrice

Nu mai puțin de 12 orașe mari din lumea întreagă se angajează să folosească numai autobuze electrice începând cu anul 2025. “Orașele noastre vor fi mai verzi, mai sănătoase și mai prospere” promit edilii unor metropole ca Londra, Paris și Milano.

Orașe mari din lumea întreagă, cu flote mari de autobuze utilizate pentru transportul public, vor achiziționa numai autobuze electrice începând cu 2025. Din Europa, pe listă se află Londra, Paris, Milano, Barcelona și Copenhaga. Peste Ocean, Los Angeles, Vancouver și Mexico City intenționează să urmeze trendul de ecologizare, implementând progresiv o rețea de transport în comun 100% electrică.

Cele douăsprezece orașe au semnat declarația pentru mediu și au în plan să grăbească tranziția de la vehicule cu propulsie convențională la mijloace de transport electrice sau hibride. În plus, intenționează să încurajeze mersul pe jos, pe bicicletă, utilizarea transportului public și car sharing-ul.

În orașul de pe coasta Pacificului, Los Angeles, California, s-au comandat deja 100 de autobuze electrice și intenționează să recurgă la o flotă exclusiv electrică până în 2030. Londra tocmai a introdus o taxă de tranzitare a centrului orașului, pentru mașini produse înainte de 2006. Anul trecut, londonezii au început să folosească primele autobuze supraetajate electrice cu autonomie mare.

Adaugati comentariu