Legea interzice folosirea telefonului mobil în mașină, chiar dacă ai tras pe dreapta

folosirea telefonului mobil la volan

Autoritățile din Franța iau în serios cifrele tot mai mari de accidente în care sunt implicate persoane care utilizează telefonul mobil, în timp ce se află la volan. Astfel că de acum, legea din Hexagon interzice utilizarea aparatului pe drumurile publice, chiar și dacă mașina este trasă pe dreapta, cu motorul oprit.

Francezii încearcă astfel să oprească creșterea vertiginoasă a numărului de morți rezultate din accidente în care șoferul utilizează telefonul mobil. Conducătorii auto care vor să verifice telefonul trebuie să parcheze în zone special amenajate pentru parcare.

Singura excepție de la lege o face situația în care s-a produs un accident sau a survenit o defecțiune, iar șoferul nu poate îndepărta mașina de pe carosabil fără a solicita ajutorul prin telefon. Cei care vor fi surprinși încălcând noua lege vor primi puncte de penalizare și o amendă de 135 de euro. În funcție de gravitate, de locul staționării sau de durata acesteia, șoferul se poate alege și cu permisul suspendat.

Ca măsură de prevenire a accidentelor fatale, francezii au decis și reducerea limitei de viteză de la 90 la 80 km/h pe drumurile cu două benzi de circulație.

Adaugati comentariu