Gestul care i-a salvat copiii de la moarte. Mașina s-a făcut zob!

Accident copii (2)

“Nu pot să cred că eu și copiii am supraviețuit!” Au fost primele cuvinte spuse de Savannah Baker când, la două zile de la un accident cumplit, și-a văzut mașina făcută zob.

Automobilul, o Honda Civic din 2014, condusă de Savannah, a fost lovită în plin și proiectată într-un stâlp de iluminare, în timp ce ea executa o manevră de întoarcere. Un șofer a vrut să o depășească pe stânga. Băiatul cel mare s-a ales cu o contuzie la cap și și-a pierdut cunoștința pentru câteva minute. Toți ocupanții mașinii s-au ales cu vânătăi și cu o sperietură zdravănă. Dar atât.

Accident copii (3)

10 metode pentru a evita un accident

Cei doi copii erau în scaunele lor pe bancheta din spate, cu spatele la sensul de mers. Cu câteva săptămâni înainte, pentru că băiatul cel mare, Jackson, împlinise patru ani, vârsta minimă până la care se recomandă rear-facing, părinții au decis să-i întoarcă scaunul cu fața la sensul de mers. Dar pentru că, în timpul deplasărilor, puștiul lovea cu picioare în scaunul din față, părinții l-au întors la loc, cu spatele.

Accident copii (1)

“Medicul de la Camera de Gardă, câteva asistente, echipa de intervenție care a venit la fața locului și alți câțiva trecători mi-au spus, în repetate rânduri, că motivul pentru care copiii mei nu sunt în stare gravă este că erau asigurați corespunzător în mașină și că erau cu spatele la sensul de mers”, povestește Savannah, încă marcată de incident. Cele mai urâte vânătăi cu care s-a ales ea sunt cele provocate de centura de siguranță care i-a salvat viața. “Nu-mi pot imagina ce s-ar fi întâmplat dacă nu o purtam!”

Accident copii (5)

Vezi cum reacționează corpul unui copil la un impact, atunci când stă cu fața/cu spatele la sensul de mers

O statistică îngrijorătoare ar trebui să-i pună pe părinți în gardă și să-și asigure copiii corespunzător în mașină. În Statele Unite, accidentele rutiere sunt principala cauză de deces în rândul copiilor. Aproximativ 2.000 de pasageri cu vârste până la 16 ani mor anual în SUA pe șosele.

Adaugati comentariu