Poți să iei amendă dacă faci asta când ai un copil în mașină

amendă

Un gest până acum banal îți poate aduce o amendă uriașă. Un proiect legislativ propune interzicerea fumatului în mașină dacă la bord se află un copil sau o femeie însărcinată.

Același proiect de lege vizează interzicerea fumatului în parcuri, dar și expunerea produselor de tutun în magazine, în afara locului de vânzare.

„Mutăm practic tutunul şi produsele asociate din supermarketuri în tutungerii, aşa cum se practică de mult în ţări civilizate, ţări spre care uneori ne uităm cu admiraţie. O iniţiativă prin care asociem dispozitivele cu vaporizator cu produsele din tutun, după cum e şi normal, o iniţiativă prin care interzicem fumatul în parcuri şi în maşinile în care se află minori şi femei însărcinate”, a explicat într-o postare pe Facebook deputatul Tudor Pop, care a semnat propuneerea legislativă alături de colegii săi Emanuel Ungureanu și Adrian Wiener.

Ce pățești dacă claxonezi fete pe stradă?

”Oameni buni, nu am interzis nimic, doar am făcut o serie de gesturi normale pentru o ţară care se doreşte altfel civilizată”, a mai declarat Pop.

Dispoziţiile prevăzute în lege vor intra în vigoare în termen de şase luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial al României. Încălcarea legii atrage după sine o amendă contravențională de la 1.000 la 5.000 de lei.

Parlamentarii USR arată în proiectul legislativ că aproape jumătate de milion de copii români cu vârsta între 10 și 18 ani (477.050), reprezentând aproximativ un sfert din totalul copiilor din această categorie de vârstă, au încercat cel puțin o dată în viață să fumeze.

Mai multe informații, citește pe www.stiridearad.ro.

Adaugati comentariu