Gabriela Vrânceanu Firea e fan BMW. Ce model conduce?

Gabriela Vranceanu Firea

Gabriela Vrânceanu Firea este fan al automobilelor germane BMW. A condus X3 și Seria 6, iar acum a venit rândul SUV-ului coupe X6.

Vedeta Antenelor s-a născut la Bacău și când era mică își dorea să devină profesoară. Gabriela Vrânceanu Firea este licențiată în Filologie la Universitatea București (Facultatea de Litere, Specializarea Știința Informării) și în prezent este doctorand în economie la ASE în cadrul Facultății de Finanțe, Bănci și Burse de valori pe specializarea “Monedă. Credite”. Înainte de a intra în presă, Gabriela Vrânceanu Firea a fost purtător de cuvânt al Guvernului Isărescu, secretar de stat în Departamentul pentru comunicare și Consilier de imagine și relații publice al premierului Mugur Isărescu. La 18 ani a debutat în presă. Atunci a câștigat un concurs inițiat de ziarul “Azi”. Înainte de a intra în TVR, unde a fost corespondent, editor prezentator la “Actualități” și realizatoare a două
emisiuni, “Stirea Zilei” și “Ediția Specială”, a poposit la Radio Contact. Este pasionată de literatură și documentare TV, iar cea mai mare realizare a sa este Tudor, fiul său în vârstă de 12 ani. Este de părere că o femeie poate fi și o mamă bună, dar și să aibă o carieră strălucită, dacă aceasta își dorește cu adevărat.
În prezent Gabriela Vrânceanu Firea este gazda emisiunilor “Eu cu cine votez?!”, “Observator 19” și “Săptămâna Financiară”.
AutoExpert: Sunteți pasionată de automobile sau consultați piața auto doar atunci când urmează să achiziționați un automobil nou?
Gabriela Vrânceanu Firea: Răsfoiesc revistele de specialitate, îi întreb pe prietenii mai cunoscători în domeniu, fac un fel de cercetare de piaţă, pentru a fi în cunoştinţă de cauză.
AEx: Sunteți deja la al doilea BMW, cum v-a cucerit acest brand?! De ce X6?
G.V.F.: Prin forţa pe care o exprimă, stabilitate şi design. Drumul de la X3 la X6 putea trece prin X5, dar am sărit o etapă, de dragul unei Seria 6 pe care am avut-o în drive test. După cum ştiţi, X6 are elemente de design de
la X5 şi…important pentru mine, din Seria 6.
AEx: Credeți că există o anumită percepție asupra femeilor care conduc SUV-uri?!O împărtășiți și dumneavoastră atunci când vedeți alte femei la volanul unui SUV?
G.V.F.: Ce percepţie? Că nu poartă fuste strâmte, care să le împiedice să facă pasul mare, pentru
a urca la volan? Mă descurc atât cu vestimentaţia potrivită, cât şi cu percepţiile deformate ale celor care judecă după aparenţe.
AEx: Care au fost mașinile pe care le-ați condus până acum?!
G.V.F.: Am început cu un Fiat Tipo, am continuat cu un Ford Ka, apoi cu un Ford Fiesta, a urmat o Toyota RAV 4, BMW X3 şi acum, iată, BMW X6. Mi se pare o evoluţie firească, în 15 ani de când am carnet de şofer.
AEx: Există o adevărată modă la Hollywood ca vedete importante să conducă automobile hibride. Ați renunța la BMW-ul dumneavoastră pentru un asemenea vehicul?
G.V.F.: Gesturile sunt doar de imagine, nu sincere. După ce se fotografiază cu automobile ecologice, dau o fugă pe autostradă cu bolizi care consumă enorm. Mi se pare o ipocrizie fără margini.
AEx: Cum ați vedea implicarea dumneavoastră în mișcarea ecologistă?
G.V.F.: În “mişcarea” ecologică nu m-aş înscrie, pentru că nu mă dau în vânt după sindicalismul agresiv. Dar gesturi şi comportament ecologic am şi acum şi îl învăţ şi pe fiul meu, Tudor, să procedeze la fel. Mi se pare firesc să ocrotim naura, să avem grijă de spaţiile verzi, să economisim combustibil.
AEx: Cu ce ați asocia, la nivel de life style, coupe-ul SUV BMW X6?! Pantofi, haine,bijuterii…
G.V.F.: Cu un brilliant încrustat în platină.
AEx: Este BMW X6 mai mult decât o simplă mașină?! Este un “modus vivendi”?
G.V.F.: Orice automobil este o reflectare a personalităţii celui care îl conduce. Faptul că acum în România, se mai schimbă ierarhiile şi scara valorilor, şi se mai urcă şi mitocani în maşini care ar trebui conduse doar de persoane cu o anumită educaţie şi ţinută, e una dintre problemele tranziţiei noastre originale.
AEx: Ascultați muzică la volan?! Care sunt artiștii dumneavoastră preferați?
G.V.F.: Foarte multă! Leonard Cohen, Bee Gees, Sofia Vicoveanca.
AEx: Care sunt, în opinia dumneavoastră, principalele direcții în care va evolua piața auto din România?
G.V.F.: Se vor cumpăra din ce in ce mai multe maşini care vor fi parcate pe… blocuri. Vedeţi altă soluţie? Nu cred în promisiunile primarilor, că vor rezolva problema spaţiilor pentru parcări. Aş fi fericită să fiu contrazisă de realitate!
AEx: Care credeți că sunt ingredientele unei publicații auto de succes?
G.V.F.: Informaţii de primă mână, sfaturi utile, imagini sugestive.

Sursa foto: Alexandru Mitache
Text: Radu Borcea

Adaugati comentariu