Calendarul Pirelli 2010 prezentat la București

Preoducătorul de anvelope Pirelli, produce an de an, unul dintre cele mai renumite calendare, la nivel mondial. Devenit un produs de sine stătător foarte apreciat, calendarul a fost prezentat și la București.

După China, imortalizată de Patrick Demarchelier în ediția 2008, și Botswana fotografiată de Peter Beard un an mai târziu, 2010 este anul Braziliei și al fotografului american Terry Richardson, veneratul „copil teribil” renumit pentru abordarea sa provocatoare și îndrăzneață.
În cele 30 de imagini care „scanează” lunile lui 2010, Terry Richardson caligrafiază o revenire la un Eros, ludic, pur.

Prin lentilele sale artistul cochetează și provoacă fanteziile, însă cu o simplitate care sculptează și capturează cea mai solară latură a feminității. Iată întoarcerea la atmosfera și imaginile naturale, autentice ale anilor 60 și 70. Este un omagiu vizibil pentru originile Calendarului, o ocheadă nostalgică a primelor ediții semnate de Robert Freeman (1964), Brian Duffy (1965) și Harry Peccinotti (1968 și 1969).

Terry Richardson, ca și iluștrii săi predecesori, a optat pentru un tip simplu de fotografie, fără retușare, în care naturalețea este preferată în fața tehnicii și devine cheia înlăturării exceselor artificiale în vogă astăzi, dezvăluind astfel sinele autentic al femeii.

Adaugati comentariu