Ela Crăciun: „Am schimbat mașina după un accident cu daună totală!”

De la televiziune la blog de parenting nu a fost decât un pas pentru Ela Crăciun. Mamă de băiat și fată, Ela are un asistent de încredere: mașina personală. Cum se descurcă în trafic cu ceea ce ea numește biroul mobil, aflați chiar de la realizatoarea emisiunii „Numai de bine” de la Antena 3.

MISSAUTO: Obișnuiți să comunicați cu ceilalți participanți la trafic? Un zâmbet, un gest…

ELA CRĂCIUN: Da, dacă am nevoie să mă lase să tai banda sau să intru într-o coloană, zâmbetul funcționează de cele mai multe ori. Nu mă cert niciodată cu oamenii în trafic, chiar dacă, de multe ori, aș avea motive să o fac. În general, sunt cu cei mici în mașină și nu vreau să mă vadă având reacții nepotrivite la volan.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

MISSAUTO: Dacă mergeți mai repede ca șoferul din fața dumneavoastră, îi dați flash-uri? Îl depășiti prin stânga? Puneți presiune pe el?

ELA CRĂCIUN:  Nu, niciodată. Depășesc acolo unde este regulamentar să o fac și nu pun niciodată presiune pe cel din față. Știu că un singur moment de nervi poate avea efecte dezastruase pentru ambii șoferi și nu cred că un minut în plus sau în minus merită să îți riști viața sau carnetul de conducere.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

MISSAUTO: Aveți momente în care simțiți nevoia să lasați mașina în parcare și să luați bicicleta, mijloacele de transport în comun, taxiurile sau să mergeți pe jos?

ELA CRĂCIUN: Uneori da, dar de cele mai multe ori mersul cu mașina este și momentul în care eu rezolv multe lucruri de pe lista de “to do”. Dau telefoane, vorbesc cu oamenii cu care nu apuc în restul timpului, programez intâlniri sau îmi aranjez programul pentru zilele următoare. Mașina a devenit, pentru mine, nu numai un mijloc de transport, ci un adevărat birou mobil.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

MISSAUTO: Ce vă place la mașina dumneavoastră?

ELA CRĂCIUN: Eu mă atașez de mașina așa cum mă atașez și de oameni. Îmi plac mașinile pe care le conduc pentru ca devin o parte din viața mea. Nu îmi plac anumite lucruri în special, ci confortul pe care mi-l oferă. Acesta este și motivul pentru care nu am schimbat multe mașini. Ultima mașină a fost un BMW pe care avut-o din 2008 până în 2016. Nu aș fi schimbat-o dacă nu aveam un accident în urma căruia am avut dauna totală. De atunci, nu am mai avut o mașină preferată.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

MISSAUTO: Ce nu vă place la mașina dumneavoastră?

ELA CRĂCIUN: în ultimul an nu am mai condus o mașină anume. Am condus mai multe, împrumutate de la soțul meu, care are o afacere în domeniu. Atâta timp cât este o mașină care mă duce dintr-un loc în altul în siguranță, nu îmi displace ceva anume.

MISSAUTO: Ce ați vrea să aibă mașina dumneavoastră pentru un plus de confort?

ELA CRĂCIUN: Șofer? Aștept cu mare interes mașinile self-driving pentru a avea și mai mult timp pentru mine, în timp ce mă deplasez.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

MISSAUTO: Ați fost vreodată implicată într-un accident de circulație? Puteți povesti cum au decurs lucrurile?

ELA CRĂCIUN: Cel de anul trecut. Nu a fost din vina mea dar mașina a avut daună totală, în urma impactului cu un stâlp. O altă mașină mi-a tăiat fața iar eu nu am mai avut timp să frânez. Din fericire, eu nu am avut de suferit dar mașina nu a mai putut fi recuperată.

MISSAUTO: Vă sperie știrile despre accidente pe care le vedeți la știri?

ELA CRĂCIUN: Teoretic nu, prin prisma meseriei. Prezentând știrile dimineții timp de 10 ani, accidentele au fost, de multe ori, știrea principală. Mă convinsesem că sunt imună dar în urma accidentului de anul trecut mi-am dat seama că nimeni nu este ocolit de astfel de evenimente. Chiar dacă, în mod conștient încercam să mă delimitez de astfel de știri, ele cred că au pătruns cumva în conștiința mea iar acum am dezvoltat o frică de accidente. Cred că în urma celor 10 ani de știri am dezvoltat o fobie de viteză.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

 MISSAUTO: Cine conduce mai bine, dumneavoastră sau partenerul de viață?

ELA CRĂCIUN: Conduc de la 18 ani, deci cred că mă descurc destul de bine. De multe ori sunt obosită și aș prefera să conducă altcineva în locul meu. Când sunt cu soțul meu în oraș, îi dau cu bucurie cheile, pentru că am încredere totală. Deci, el conduce mai bine?

MISSAUTO: Condus liniștit sau condus sportiv, ce stil preferați?

ELA CRĂCIUN: Întotdeauna condus liniștit. Niciodată sportiv. Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine. Cand sunt cu ei nu există un alt stil de condus iar când sunt singură, nu este o provcare să conduc sportiv.

Ela Crăciun: "Siguranța celor mici este pe primul loc pentru mine!"

Adaugati comentariu