Audi Q1 – Q-ul electric care lipsea

Audi Q1 simulare digitala

În era în care toată lumea vrea SUV-uri sau modele crossover și în care statele europene anunță că vor interzice comercializarea mașinilor diesel începând cu 2040, Audi se aliniază tendințelor. Un artist digital a realizat o simulare a ceea ce ar putea deveni cel mai popular model din clasa premium: Audi Q1 electric.

Audi a adus în discuție, acum câțiva ani, un Q1, un crossover entry-level pregătit pentru asediul pieței de către doritorii de mașini cu gardă mare la sol. Ulterior, compania de la Inglostadt a ales să schimbe numele conceptului în Q2-ul care se află deja pe piață, dar a păstrat în portofoliu denumirea de Q1. Dacă se va decide să o folosească pentru un model de serie, rămâne de văzut.

Între timp, un artist, Florian Westermann, specializat în simulări digitale, s-a gândit să le dea nemților un imbold și a creat propria sa viziune asupra unui eventual Q1. Conceptul său este unul vizionar, pentru – spune el – tăticii moderni. Cele două portiere și un plafon coborât și o lunetă abruptă îl fac să arate ca un Shooting Brake. O grilă mare tipică brand-ului, prize mari de aer și faruri LED înguste sunt elemente sportive completate de o serie de accente galbene. Imaginea publicată de Behance și realizată de Westermann nu pare deloc o idee rea pe piaț actuală.

Adaugati comentariu