Cristiana Oprea și Diana Hațegan iau startul în Campionatul European de Raliuri

Cristiana Oprea și Diana Hațegan

Cristiana Oprea și Diana Hațegan iau startul în Campionatul European de Raliuri. Este primul echipaj 100% feminin românesc, care participă în ERC.

Fetele se vor alinia la startul Rally di Roma Capitale, care se desfășoară în perioada 19-21 iulie. Cristiana Oprea și Diana Hațegan vor concura la bordul unui Peugeot 208 R2, pregătit de echipa #Motorsport, cu care vor puncta la clasa RC4. Româncele intră și în cursa ERC Ladies Trophy, în care punctele sunt acordate în funcție de locul obținut în clasamentul final 2 roți motrice sau integrale.

Oprea Cristiana-Hategan Diana - Raliul Argesului 2019 - 20

Cupa Dacia 2019 – Ele sunt fetele care alcătuiesc cel mai frumos echipaj

“Îmi este greu să cuprind în cuvinte entuziasmul acestor zile. După multe luni de muncă necontenită, sunt incredibil de fericită că am reușit să construim acest proiect. Plecăm acum la Roma cu niște obiective foarte clare: să învățăm cât mai mult de la cei mai buni, să ne acomodăm cu noua mașină și să ajungem cu bine la finish” este planul pilotului Cristiana Oprea, înarmată cu experiența dobândită la volanul Daciei Sandero, cu care a alergat în Cupa DACIA din cadrul campionatului Național de Raliuri.

Cristiana Oprea

După 50 de ani – Primul echipaj feminin românesc la un raliu peste hotare

Copilotul său, Diana Hațegan spune că este și ea pregătită de start. “Mă simt pregatită pentru această provocare și sunt curioasă să cunosc acest sport la standarde înalte. Chiar dacă suntem la prima participare cu R2, vrem să fim cât mai competitive, să învățăm, să creștem de la o proba la alta și să ne întoarcem acasă cu amintirea unei experiențe frumoase.”

Oprea Cristiana-Hategan Diana - Raliul Argesului 2019 - 20

Cristiana și Diana vor avea de parcurs 203 kilometri de probe speciale pe asfalt. Startul festiv va aduce însă mașinile de concurs chiar pe străzile Romei. Parade se va desfășura vinery după-amiază, până la rampa de start amenajată în zona Castelului Sant’Angelo, nu departe de Vatican. Fetele vor trece linia de sosire duminică seara, după superspeciala amenajată pe faleza din Ostia.

.

Adaugati comentariu