După 50 de ani – Primul echipaj feminin românesc la un raliu peste hotare

fete raliu

Echipajul alcătuit din Cristiana Oprea și Diana Hațegan va participa la Rally Sliven în Bulgaria. Au trecut deja 50 de ani de la ultima prezență a unui echipaj românesc exclusiv feminin la un raliu peste hotare.

Cristiana Oprea și Diana Hațegan vor lua startul la bordul unui model Dacia Sandero 0.9 TCe în configurație de Cupa DACIA, un produs 100% românesc, dezvoltat și omologat de Mach 1 Sport, în competiția din cadrul European Rally Trophy 2018. Raliul se desfășoară în perioada 27-29 iulie, în Bulgaria.

Cristiana Oprea își va folosi experiența acumulată în Campionatul Național de Raliuri. “Mă bucur să vă anunț că împreună cu Diana Hațegan vom fi primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care participă la un raliu în afara României!”, a anunțat Cristiana, pe pagina sa de Facebook.

Diana Hațegan: „Îmi place senzația din mașina de raliu!”

“La începutul acestui an, o participare europeană era pentru noi doar un obiectiv îndepărtat. Provocarea priei participări europene a venit direct de la colegii bulgari, cărora le mulțumesc pentru invitația de a alerga românește pe probele de la Rally Sliven – cum nimic nu este întâmplător, o propunere venită chiar în anul centeneraului”, a declarat Cristiana.

În ultima jumătate de secol, echipaje românești exclusiv feminine (de exemplu, Carmen Berghea/Gabriela de Reu) au participat doar în etape naționale și europene care au avut loc pe teritoriul României.

 

Adaugati comentariu