Cele mai scumpe mașini din lume aflate acum în producție

Lykan Hypersport cele mai scumpe mașiniLykan Hypersport cele mai scumpe mașini

Aproape 5 milioane de dolari pentru o mașină? Există nebuni excentrici care ar da oricât pentru un bolid cu peste 1000 de cai putere! Așa că iată cele mai scumpe mașini din lume care se află, la ora actuală, în producție.  

Koenigsegg CCXR Trevita – 4,8 milioane de dolari

Koenigsegg este primul pe listă cu al său CCXR Trevita, cea mai scumpă mașină certificată pentru drumurile publice. Vehiculul valorează pratic greutatea lui în diamante. Producătorul suedez a dezvoltat anume pentru Trevita un nou tip de finisaj exterior, Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, care integrează fibră de carbon și praf de diamante.

Koenigsegg CXR Trevita cele mai scumpe mașini

Doar trei astfel de mașini au fost construite, iar specificația tehnică te face să te freci la ochi. Sub diamante se ascunde un motor V8 de 4.8 litri, care dezvoltă 1.004 CP, ceea ce l-ar face pe orice șofer depășit de această bestie pe roți să creadă că visează.

Lamborghini Veneno – 4,5 milioane de dolari

Otravă. Asta înseamnă Veneno. Este denumirea aleasă pentru Aventador modificat, lansat la aniversarea de jumătate de secol a producătorului de hypercar-uri. Este denumirea perfect pentru o mașină care arată… mortal din orice direcție.

Lamborghini Veneno cele mai scumpe mașini

Nici până la ora actuală nu suntem siguri că nu este vreo navă extraterestră cu motor V12 de 6.5 litri, care dezvoltă 740 CP și ajunge de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde.

W Motors Lykan Hypersport – 3,5 milioane de dolari

Vă mai aduceți aminte de Lyakan Hypersport din Furious 7? Într-o cascadorie impresionantă, mașina trece prin trei zgârie-nori din Dubai, urmată de flăcări și cioburi. Faptul că hypercar-ul construit în Orientul Mijlociu a primit un rol atât de important în celebra serie, confirmă că merită luat în seamă.

Lykan HyperSport cele mai scumpe mașini

Faruri cu diamante, portiere tip foarfecă și un interior preluat din filmele SF sunt doar amănunte care însoțesc motorul twin-turbo de 3.7 litri cu 770 CP. De curând, Lyakan Hypersport a intrat și în flota poliției din Emiratele Arabe Unite. Fiara asta ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde. Aviz amatorilor care încalcă legea în Emirate.

Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere – 3,4 milioane de dolari

Lista celor mai scumpe mașini din lume nu ar fi completă fără Bugatti Veyron. Ediția Vivere de la Mansory se află acum în lumina reflectoarelor, cu ai săi 1.200 CP și a sa caroserie din fibră de carbon.

Lykan HyperSport cele mai scumpe mașini

Modificările operate de compania germană de tuning includ spoilere noi, faruri LED modernizate, o cabină reconfigurată și o grilă față redesenată și mult mai agresivă, demnă de o mașină care ajunge la o viteză maximă de 410 km/h.

Ferrari Pinifarina Sergio

Cu un preț de pornire de 3 milioane de euro, Ferrari Pinifarina Sergio nu este cea mai scumpă mașină din listă, dar este, cu siguranță, cea mai dorită. Numai șase au fost costruite.

Ferrari Pinifarina

Sergio este, în esență, un Ferrari 458 Spider, cu o înfățișare complet nouă. Asta înseamnă un V8 de 4,5 litri cu 562 CP, expediați către roțile din spate. Pentru că este mai ușor ca 458, Sergio este mai ușor de manevrat și este mai rapid. Fiecare nou proprietar de Sergio a fost selecționat chiar de producător, pe bază de invitație pentru a achiziționa vehiculul exclusivist.

 

Adaugati comentariu