O mulțime de șoferi au primit amendă pentru acest lucru

Amenda

Iarna, primăvara și toamna sunt anotimpuri capricioase, ninge, plouă mult, temperaturile oscilează de la o zi la alta și suntem nevoiți să ne împrietenim cu grămezile de zăpadă, noroaiele și răcelile de sezon. Atât șoferii, cât și pietonii sunt nemulțumiți de condițiile de drum. Șoferii, pentru că sunt nevoiți să curețe foarte des mașina, să facă mai multe vizite la spălătoriile auto, iar pietonii pentru că sunt stropiți de șoferii care circulă cu viteză prea mare pe banda 1, mai ales atunci când plouă.

Ei bine, dragi șoferi, trebuie să știți că oricât de grăbiți ați fi, trebuie să vă faceți timp pentru a vă curăța mașina sau pentru a merge la spălătoria auto. În cazul în care numărul de înmatriculare nu este vizibil riscați să primiți amendă. De asemenea, farurile și stopurile trebuie să fie întotdeauna curate, pentru a fi văzut de ceilalți participanți la trafic, altfel riscați 2-3 puncte-amendă, ceea ce înseamnă o sumă între 290 și 435 de lei.

Astfel, conform Codului Rutier „Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepția celor trase sau împinse cu mâna și a bicicletelor, trebuie să fie înmatriculate ori înregistrate, după caz, și să poarte plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni și conținut prevăzute de standardele în vigoare”.

Amenda

Adaugati comentariu