Capitala europeană în care nu vei mai avea voie să circuli cu viteze peste 30 km/h

limită de viteză

O mare capitală europeană impune restricții dure pentru șoferi: limita de viteză va fi de 30 km/h. Se va întâmpla la Bruxelles, începând cu 2021.

Autoritățile belgiene vor să-i încurajeze astfel pe locuitorii orașului să-și lase mașinile acasă și să apeleze la mijloace de transport alternativ. La Bruxelles deja nu mai au voie să circule mașini cu propulsie diesel care nu respectă cel puțin norma de poluare Euro 4.

Dar restricția, deși rezolvă parțial problemele referitoare la poluare, nu elimină blocajele rutiere, așa că guvernul belgian pune în aplicare planul B.

Dacia Duster testată la 200 km/h. Cum se comportă?

Astfel, de la 1 ianuarie 2021, limita maximă de viteză în oraș va fi de 30 km/h. În mai mult de jumătate din oraș, măsura se aplică deja și urmează să intre în vigoare și în cealaltă jumătate, în care limitele de viteză se încadrează, la ora actuală, între 50 și 70 km/h.

Șoferii de taxi din Bruxelles protestează deja împotriva deciziei, susținând că, la orele de vârf, nici nu pot depăși 30 km/h, din cauza blocajelor. “Mașinile noastre nu sunt optimizate pentru această măsură”, se plâng locuitorii, îngrijorați că noua reglementare le poate produce probleme de ordin tehnic la vehicule.

Accident la 276 km/h. Operație de 11 ore pentru femeia pilot care a suferit fractură de coloană

Autoritățile au de partea lor studiile  care arată că numărul accidentelor și numărul vătămărilor corporale grave s-au redus semnificativ în orașele în care viteza maximă este limitată la 30 km/h.

 

Adaugati comentariu